Jeg hører stemmer – men hvilke vælger jeg at høre efter?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Jeg havde for et års tid siden fornøjelsen af at være mentee i et mentorforløb, der blandt mange andre ting skulle hjælpe mig til at blive bevidst om, hvad jeg gerne ville, hvorfor og hvordan.

Jeg husker særligt én af vores snakke. Det var nemlig et vendepunkt for mig. Jeg fik øjnene op for mine indre stemmer og hvilke af dem, jeg lod have mest vægt.

Min mentor lagde ud med at spørge mig, hvad jeg tænkte om det sted, jeg var lige nu i min karriere. Jeg svarede noget i retning af, at det da var ok, men det gik slet ikke hurtigt nok fremad, og at jeg havde forestillet mig at være meeeget længere, end jeg egentlig var nu (større ansvar – større kunder – finere titel osv.). Han nikkede pænt og smilede smørret, som om han allerede havde luret mig det øjeblik, jeg trådte ind ad døren til hans kontor. Han mindede mig et kort øjeblik om Senior Special Agent Gibbs fra Tv-serien NCIS (typen der ALTID ved, hvem morderen er, mens alle andre fatter nada).

”Hvis nu vi forestiller os sådan en mental karrierestige, hvor der oven for stigen er en stemme, der siger til dig, der står et par trin oppe af stigen: Hvad laver du dernede? Hvorfor er du ikke kommet længere? Få nu fingeren ud? Skynd dig nu! I den anden ende af stigen er der en stemme, som ser op på dig og som siger: Flot gået – du er sgu da kommet langt, nyd hvor du er, det skal nok gå det hele. Hvilken af de to stemmer hører du tydeligst i dit hoved?”

”Damm it”, tænkte jeg, mens jeg mærkede suset i maven fra det frie fald ned i erkendelsens ukendte hul. Når jeg tænkte lidt over hans spørgsmål, blev det ret tydeligt for mig, at stemmen oven for stigen klart havde mest vægt og prægede min selvopfattelse mest. Og det var ikke konstruktivt. Det er selvfølgelig meget godt at være ambitiøs og presse sig selv – men hvis man ikke kan rose sig selv, være tilfreds og hvile i det man er i – ja, så kan det hele godt blive en hovedløs og ulykkelig jagt på ”noget”, som ikke rigtig betyder noget. Det var præcist det, jeg havde gang i. Jeg kunne pludselig se, at jeg formegentlig ville have rigtig meget glæde af at lytte lidt mere til stemmen nedenfor stigen og i det hele taget bare tage det roligt og tro på, at det hele nok skulle gå.

Hvilke stemmer har du glæde af at lytte til? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Om Lise Borgstrøm Henriksen

Cand.mag. i kommunikation; har tidligere arbejdet i reklamebranchen men er nu ansat som kommunikationskonsulent i Sekretariatet for Cykelsuperstier. Lise arbejder sideløbende med ligestilling og kvinder i ledelse gennem netværket Protocol.

Skriv en kommentar...

*