Mindful living: Husk at værdsætte det, du allerede har!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Nu har det jo lige været Valentins dag, og det kan godt sætte store forventninger op hos os kvinder. så drømmer vi om guld, chokolade og diamanter, og når vi så bare får et kys på kinden og et: ”jeg elsker dig”, bliver vi umådeligt skuffede.

Jeg hoppede selv lidt i fælden og havde skruet mig op til, ej nu får jeg nok … vel vidende fra mit mindfulde betragtersind, at usagte forventninger til andre ofte kun skaber skuffelse hos mig selv – for når de er usagte, hvordan skal andre så kunne tolke og forstå dem?

Men min søde mand gjorde absolut intet, heller ikke kys på kinden og: ”jeg elsker dig, og dine blå øjne får mig til at smelte” – intet kom der. Og mit dramasind sloges med mit mindfulde sind om at få magten og gå i sur-mode. Men heldigvis fik jeg betragtet dettte drama fra sidelinjen og kunne more mig over, hvordan ”Flora 5 år” nu igen higede efter opmærksomhed, anderkendelse og beundring – alt sammen fordi min historie er, at jeg har sloges for min mors anerkendelse et helt liv. Men hun er ligesom død, og jeg er voksen og kender udenmærket godt mit eget værd. Hvis jeg skulle blive i tvivl, får jeg hver dag søde mails fra folk, der sætter pris på det, jeg laver og den, jeg er, hvilket jeg er dybt taknemmelig for at få – så hvorfor alt dette drama?

Men øvelsen var faktisk rigtig sund, for den fik mig til at tænke over, hvor lykkelig jeg faktisk er for alt det, jeg har – især for min søde mand og for meget han gør for mig hver eneste evige dag. Han er den bedste far i hele verden, den mest betænksomme mand over for alle – ikke kun os sin familie – og så havde han faktisk brugt hele Valentins dag på at lave lækkert materiale til mit nye projekt Mindfulness Akademiet, hvor jeg starter egen mindfulnessuddannelse op til april. Alt imens jeg havde hygget mig med mine børn og drukket kaffe og spist kage hos min bror. Så godt nok fik jeg ingen blomster og kys, men det handlede mere om, at han var træt og udmattet af at arbejde for mig i døgndrift, og det i sig selv er da langt mere værd.

Men vi låser os så ofte fast i, hvad vi mangler, hvad vi hellere ville have og hvad vi ikke fik fremfor at se på det, der allerede er der. Og vi binder vores indre lykke op på materielle og ydre ting. Jeg ved, at det, der gør mit forhold til min mand helt unikt er, at vi begge giver så meget, vi kan, for at den andens drømme altid kan blomstre og sættes fri, at vi hver dag husker at værdsætte hinanden – enten med ord eller handling – og at vi hylder samtalen om vores livs tanker højt. Det er langt mere værd end en sølle dusk til Valentins dag.

Vi må hver dag huske at stoppe op og betragte de små gaver, vi alle har i vores liv. Uanset hvor triste og elendige, vi kan føle os tilpasse, så vil der altid være noget, vi kan værdsætte. Et varmt hus, en blød seng, mad hver dag. Prøv at se i det små, sammenlign dig aldrig med dameblade o.lign, for det er glansbilleder, ingen af os kan leve op til – heller ikke dem, der er i artiklerne.

Hvad værdsætter du i dit liv lige nu?

Skriv gerne en liste ned hver dag. Ikke at du skal fortrænge alt det, der er svært, men mere prøve at skabe en balance, så du får overskud til at kunne håndtere dine vanskeligheder i stedet for at sidde fast i dem. Fejr mindst en lille ting hver dag og gør hver dag noget godt for dig selv. Værdsættelse handler i høj grad også om at komme dertil, hvor vi kan værdsætte præcist den, vi er lige nu.

Hvad værdsætter du i dit liv lige nu? Skriv meget gerne en kommentar nedenfor…

Besøg Floras egen hjemmeside her.

Om Flora Skouboe Eriksen

Proceskonsulent, coach og mindfulness instruktør og har i over 15 år arbejdet med udvikling af mennesker og organisationer - se mere her. Derudover er hun mor i en sammenbragt familie med 2 teenagedøtre og et fælles barn på 6 år.

Kommentarer

 1. Lisbeth Oxholm Andersen skriver:

  Kære Flora

  Rigtig dejligt at læse, at du kom tilbage til den voksne Flora:-)…..og kunne lægge “Flore 5 år” lidt på hylden:-)

  Og ja, vi er nogle, som er så heldige, at manden/kæresten hjælper os med at fuldføre vore drømme, at han er der til at høre på en, at han bare er ham….og det er han både til Valentins dag…..men også de andre 364 dage. Det er da dejligt at sidde her og tænke på.

  Lad os udnævne dagen til vores mand i stedet for.

  Varme hilsner
  Lisbeth

Skriv en kommentar...

*