Den irriterende sundhedstype

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Vi kender alle ”den irriterende sundhedstype”. Hende der kollegaen eller veninden, der altid liiige har været ude at løbe de 15 kilometer. Lige fik blendet en smoothie, bestilt varer hos helsekosten og taget 30 minutters styrketræning, inden hun mødtes med dig.

”Nej guuuud drikker du virkelig cola, jeg kan slet ikke udstå det søde stads mere. Det sender mit blodsukker op på toppen af Kilimanjaro, og jeg synes ikke engang, det smager godt længere”.

Kender du hende?. Ja, ikke.  Jeg er endnu ikke stødt på nogen, der ikke kender hende – i én eller anden form. Og fælles for alle er, at hun provokerer, giver dårlig samvittighed og indbyder til vaskeægte ”dem og os”-tankegang. Dem og os, som i ”supersund” og ”mindre sund”.

”Jeg er ikke den typiske sundhedstype”, hører jeg oftest kunder sige. Når jeg spørger dem, hvad det betyder, er det tydeligt, at de tror, ”sundhedstypen” blev født sund, aktiv og anticola-drikker. At fest, is, kage og dovenskab ikke eksisterer i dennes verden. At vedkommende har et andet DNA end ”os andre”, og at vi måske kan blive sundere end vi er nu – men ALDRIG som ”hende.

Intet kunne være mere forkert – heldigvis!

Den eneste forskel på ”den irriterende sundhedstype” og ”os andre” er, hvor langt vi er kommet i sundhedsprocessen. Hvor vedholdende vi har været med løbeprogrammet, slankekuren, vanddrikkeriet, styrketræningen, meditationen eller hvad det nu end var vi gik igang med. Det handler om, hvor langt vi er nået på sundhedsstien.

Personen, der lige har tilbagelagt et marathon, har også startet med at tilbagelægge 500 meter med prusten og stønnen, men har været vedholdende. Personen, der står på toppen af Kilimanjaro, stod dage forinden og kiggede op, men har sat højre fod foran venstre. Personen, der i dag ikke drikker cola, har måske engang levet af cola, men besluttede at at leve så sundt, at kroppen i dag ikke ”beder” om cola længere. Vi har alle potentialet til at blive ”irriterende sundhedstyper”, vi skal blot være vedholdende!

For hvert sundt tiltag du gør, kommer du et skridt længere på sundhedsstien. Det er i virkeligheden ret motiverende at tænke på, ikke?

Kender du ”den irriternede sundhedstype”? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Alexandras egen hjemmeside her.

Om Alexandra Svarre

Alexandra er selvstændig kostvejleder, løbecoach, zumba- og træningsinstruktør. For hende handler sundhed om luksus, frirum, energi og velvære; det er hendes mission at hjælpe andre med at få sundheden ind i hverdagen. Privat er Alexandra gift og mor til to.

Skriv en kommentar...

*