Du glade elskerinde, eller…?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Jeg har mødt flere kvinder gennem livet, som har det fint med at være elskerinder. Siger de. Men er det sandt, eller er det noget, de bilder sig ind?

Rasmus Seebach synger om at have et “løst forhold” i sangen Falder. Nu er han jo –som bekendt – en mand, men jeg tror, der i virkeligheden er flere kvinder end mænd, der kan genkende teksten fra eget liv:

“Det var jo bare for sjov og slet ikke noget seriøst,
nej nej.
Og vi blev enige om, vi bare kunne ses lidt løst.
Det passede mig perfekt.
I byen med drengene, og vi snakker om de andre piger,
men det er, som om det keder mig.
Du skulle jo bare være tidsfordriv,
men pludselig kan jeg ikke engang føre en helt almindelig samtale,
uden at snakke om dig.
Jeg tripper, når der går mere end fem minutter, før,
før du svarer mig.”

Som udgangspunkt, så er det kvinder, der “nemt” falder for en mand, når hun har været sammen med ham – enten elsket eller krammet og kysset.

Oxytocin er et hormon som “forbinder”, og som fx dannes ved kys og kram. Når en kvinde danner oxytozin, så binder hun sig til manden. Når en mand krammer, kysser eller elsker, så skal der 3-4 gange mere oxytocin til, før han danner samme hormon. Det er en af grundende til, at kvinder binder sig hurtigere til en mand end omvendt.

Det er min erfaring, at kun ganske få kvinder kan være “elskerinder” i længere tid og have det godt samtidig. Mange kvinder prøver at overbevise sig selv om, at de sagtens kan være elskerinder, og lidt sex er jo bedre end ingen sex. 
Men mange kvinder ender med at sidde og vente og blive kede af det i stedet. De håber og håber…

De fleste kvinder vil mere.
 De vil ses sammen med deres “kæreste”, de vil have fællesskabet og de gode samtaler.
 De vil måske have et barn og et sommerhus, og så vil de have en mand, de kan putte sig ind til og føle sig tryg ved. 
Kvinder er styret af deres hjerte og ikke af deres drift (i længden).

Det er bare “nemt” at putte egne værdier i livet bagerst i skuffen for at få lidt opmærksomhed, lidt kys og nusseri. I længden bliver mange kvinder bare skuffede, fordi de håbede på mere. De håbede, at manden ville forlade konen, eller at ungkarlen endelig skulle i fast forhold. Men nej, suk, sådan er det sjældent; manden forlader ikke sin kone, og ungkarlen trives ikke i et fast forhold. Så kvinde, stå fast ved dine værdier, så finder du en kæreste.

Det er nogle af grundene til, jeg sjældent tror på, kvinder har det fint som elskerinder.

Har du prøvet at være nogens elskerinde? Eller kender du nogen, der har? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Lines egen hjemmeside her.

Om Line Bassøe

Mor til to, parterapeut og sexolog med klinik i Hillerød og på Østerbro. Line er desuden mentor for Sexologudddannelsen og supervisor for den Kognitive parterapeutuddannelse. Læs mere på linebassoe.dk.

Kommentarer

  1. Cecilia skriver:

    Been there – og havde det fint med det – jeg blev aldrig forelsket i ham – vi havde det bare sjovt sammen – og jeg var helt okay med at han legede mor, far og børn med en anden – der var jo heller ingen snore i mig.

  2. Cecilia skriver:

    Men jeg var altså ikke elskerinde fordi lidt sex var bedre end ingen sex – jeg havde sex med andre i samme periode – og havde også flere løse forhold – Min elsker og jeg så bare hinanden nu og da og havde det fantastisk sjovt sammen et par timer – og så levede vi videre i hver vores verden. Jeg synes du stiller nogen forudsætninger op, der langtfra behøver at være rigtige. For eksempel har jeg aldrig været desperat efter sex. I de perioder, hvor jeg helst har været fri for en mand, har jeg da uden at blinke kunnet undvære seks i et halvt år eller mere – jeg tror ikke alle kvinder bliver “tykke bag ørerne” – når jeg ikke har sex, så tænker jeg heller ikke på sex – og savner det så heller ikke. Behovet opstår så først, når en mand fejer benen væk under mig igen og giver mig lyst til at være helt tæt på ham.

Skriv en kommentar...

*