Kærestetid?!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Nogle gange kan jeg godt stoppe op, se på Manden og tænke: ”Har vi kysset i dag?”. Nogle gange har vi, og andre gange kan jeg faktisk ikke huske, om vi har …

Sådan havde jeg forsvoret, at jeg ville blive. Men med to selvstændige karrierer, to mindre børn, et gammelt hus, en stribet minitiger – og alt det løse – så må jeg … (er ikke meget for det!) … erkende, at jeg ER blevet ”sådan en”. Sådan en, der skal huske at kysse, have kærestedag i kalenderen og forklare mine børn, at: ”Nej, det er ikke ulækkert, når mor og far kysser – det skal I sådan set være ret glade for!”.

Den vigtigste gave til dine børn …

For det er jo vigtigt med kærestetid; kæresteaftener, kæresteeftermiddage og kæresteture. Fordi vi forældre, og vores måde at bedrive (et velfungerende) samliv, er den vigtigste gave, vi kan give vores børn! Vi er deres rollemodeller for kommunikation, samliv, humor, kønsroller, fysisk aktivitet (her tænker jeg altså på sport!) og måder at dyrke eller ikke dyrke socialt samvær. Der er sgu meget tabt, hvis vi ikke bruger tid på at være kærester.

Jeg har mødt utallige, der – som mig selv – ikke har haft særlig velfungerende rollemodeller i deres forældres forvaltning af hverken kæresteforhold eller forældreforhold. Og utallige, hvor dette præger deres egen måde at være forælder på, på både godt og ondt. Vi genskaber alt for tit de mønstre, vi selv så og oplevede i barndommen – ureflekteret og til trods for, at vi i dag måske ved bedre, mere og har helt andre livs-setups.

”Vi tager på weekend hvert kvartal!”

Jeg har virkelig kæmpet for at få mine forældres forholdsmønstre pillet ud af min krop – meeenn, derfor skal jeg ikke til at suse rundt til parweekender hvert kvartal for at dyrke romantisk spa, wine-dinners eller temaophold, fordi jeg engang imellem ikke husker at kysse kl. 8 om morgenen! For ville det ikke få mig til at føle, at så skulle piske rundt til Tivoli, Zoo eller et zoologisk museum med børnene i alle de andre weekender pga. dårlig samvittighed?

Nej, nej – artiklen her er slet ikke sådan et stort ramaskrig, der skal få mig eller andre til at suse ind på Comwell eller Kellers Parks hjemmesider. Det er tværtimod en konstatering af, at det bare er flyvende svært at holde kurs og fokus – og et øjebliks velfortjent stilstand – i et samfund, der hele tiden bevæger sig, i et karriere- og familieliv, der hele tiden begærer sig (noget) og i en kultur, hvor gøren og ikke væren kontinuerligt er i fokus. Vi har tusinde gange indført ”Gå-ikke-i-seng-før-vi-har-drukket-en-kop-kaffe/øl/te-sammen-hver-aften-aftaler”, fået lavet barnepigedates i kalenderen eller booket en bedstemor til en weekend. Men de selvstændige opgaver sluger (for mange) aftener, barnepigen skulle vist til foldboldkamp og havde lige glemt det i kalenderen, og ungerne blev vist syge lige før mormor/farmor/bedstemor kom valsende med hjemmebagte boller, kreativitetsbog og ti nye puslespil.

”Livet leves i hverdagen”

Et ordsprog siger, at man skal vælge sine kampe – og jeg vælger at kæmpe for kærestelivet. Ikke kun at være ”kone” (et ord som jeg har stærke aversioner imod for øvrigt – ser altid en stor, tyk, uld- og forklædeklædt gammel heks for mig ved det ord – men det er måske bare mig?!). Men også stadig at være kæreste og elskerinde. Og derfor har jeg indført pigeweekender – kvindeweekend hvis man ikke bryder sig om at være pige – for at få tanket op med god venindeenergi og grin! For så har jeg meget mere at give kæresten, manden, børnene, katten, hestene og alle rejsekunderne i hverdagen. Og livet leves jo i hverdagen – og det er dér, kærestetiden helst også skal have plads – måske endda over den der stille kop kaffe; med slukkede maskiner, et par varme uldsokker og lidt dæmpet lys.

Og Manden? Han har indført at serveren slukker kl. 22 …

Hvad gør du og din partner for at bevare romantikken – og kærestetid – i forholdet? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Ninas egen hjemmeside herSe Ninas bog: Den gode barsel her.

Om Nina Kirstine Brandt Jacobsen

Daglig leder af rejsebureauet Travelling Heels (kultur- og aktive rejser KUN for kvinder), foredragsholder og forfatter. Ph.d. i samtidshistorie, coach og mor til to. Yogadyrker og hestefan med lille hus i det store Udkantsdanmark.

Skriv en kommentar...

*