“Kig på far”, sagde min kloge datter

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

“Du skal ikke bare sige at han er smuk, husk også de små detaljer”! Orden kommer fra min ældste pige på 9 år. For eksakt ti år siden lå hun i min mave, få måneder fra vores allerførste møde. Nu sidder hun ved siden af mig og beder mig om at nævne alt det gode ved hendes far – hvad jeg ser i ham, hvorfor jeg faldt for ham: “Kom så mor, sig nogle af de ting du godt kan lide ved ham”.

Lige så overrasket jeg blev over hendes gejst, lige så mærkeligt var det – men også ret fedt – at tage et par minutter og kigge på min mand. Hvor tit gør du det, standser op og kigger på din kæreste? Pigen sad klar, med blyant og papir i hånden.

“Din far har fine øjne”, begyndte jeg. Min datter skrev det straks ned på listen. “Han har den bedste humor og får mig tit til at grine. Han er god til at fjolle. Han har en flot krop”. (yes, I said it, fordi han bliver 45 med hverken vom eller mandeboobs in sight). Jeg fortalte vores datter, at hendes far også er god til at tænke på andre mennesker først – han har et stort hjerte. At han sjovt nok altid dufter godt, selvom han ikke bruger cologne eller andre lignende flasker til mænd, med parfume i. At han er en god far, og vores 9-årige pige er fars pige, med stort P.

Elleve ting kom på listen. Far-listen. Ægtefælle-listen. Listen, hvor jeg blev bedt om, at huske de små detaljer. Måske kunne hun fornemme, at jeg ikke havde været så god til at huske de her ting på det sidste. Måske var det bare et rent tilfælde, men hvor hun nu faktisk fik svar på en meget vigtig ting. Og hvor jeg blev mindet om at huske og ikke at tage for givet.

“Værsgo’ mor, den er til dig. Lige til at gemme og kigge på, når du har lyst”. Min datter gav mig den håndskrevne liste, med mine 11 “bud”. I dag bruger jeg den som bogmærke – en meget god reminder de dage, hvor man er farlig tæt på at lade solen gå ned over sin vrede. Findes der så en tilsvarende liste om mig? Det kan du tro! Pigens far blev straks næste “offer”, da mine elleve ting om ham var på plads. Men det er en helt anden og meget rørende, håndskreven historie.

Tak Ella. Smukke pige.

Hvad værdsætter du ved din mand/kæreste? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Sofias egen hjemmeside herSe Sofias bog: Bonusmor – uden filter her

Om Sofia Gravesen

Sofia Gravesen er bonusmor til to og mor til to. I 2008 debuterede hun som forfatter med bogen ”Bonusmor – uden filter”. I dag holder Sofia også foredrag om emnet, skriver klummer og blogger om hverdagen i en moderne storfamilie. Læs mere på bonusmor.dk

Kommentarer

  1. Skønt indlæg og dejlig datter du har der!
    Det er nok noget vi lidt glemmer i det daglige, men nu sidder jeg her bag skærmen og kigger overpå min dejlige soulmate gennem ca. 12 år og han får mig til at smile dagligt. Han har et meget stort hjerte, er fyldt med empati, er en vidunderlig far, utrolig hjælpsom og ikke mindst får mig til at føle mig utrolig tryg og glad, når han næsten dagligt minder mig om, at jeg er den mest vidunderlige kvinde for ham…
    LOVE..da vi mødte hianden var det som om puslespilsbrikkerne endeligt passede, hvor heldig kan man være 🙂

  2. Fantastisk indlæg! Elsker bare, når vores børn minder os om de ting, der er virkelig vigtige her i livet.

Skriv en kommentar...

*