With love from Paris: På med specialvanten, vindensarbejder!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Søndag formiddag spiste jeg morgenmad på trappen foran Sacré Coeur i Paris sammen med min mand – de lækreste baguettes, sirligt formede kager med sukkerpynt og et navn, jeg umuligt kan udtale og da slet ikke stave til, alt sammen købt i en specialforretning med speciale i netop bagværk. Ikke noget med at købe kaffe til morgenmaden der. Man er vel specialist.

Og netop det er en af de skønneste oplevelser, jeg tager med mig hjem fra Paris: At se specialforretningerne leve. Kød. Slik. Kager. Grønt. Frugt. Brød. Sko. Champagne. I hver sin butik. Side om side.

I Danmark har specialforretningerne det svært. Mange lukker. “Så behøver du kun at handle et sted” breder sig. I hvert fald på detailplan. For når det handler om viden, er der en anden tendens.

Her specialiserer vi os, taler om kernekompetencer, afgrænser vores bidrag og ønsker som aldrig før at stå for noget unikt. Side om side.

Det er ønskværdigt af flere årsager – en af dem er, at det så i langt højere grad står tydeligt frem, hvor forskellige vi er, og hvor meget vi har at bidrage med hver især og sammen.

Det vil jeg nyde, når jeg tilbringer denne formiddag sammen med en af mine kunder, der netop har specialiseret sig og hele tiden arbejder på at fremstå skarpere – i sine egne og andre øjne. (Jeg ville gere have budt på en croissant, men dem forhandlede den lokale bager ikke. Til gengæld kunne jeg få stort set alt i drikkevarer).

God arbejdsuge og husk: You can do anything, but not everything …

Hvad er dit speciale? Skriv meget gerne en kommentar nedenfor…

 Besøg Lines egen hjemmeside her.

Om Line Dahl

Line Dahl er selvstændig med egen virksomhed, linedahl.dk, hvor hun guider virksomheder til at skabe succes med deres budskab, og sammen med Jette Bulck desuden drivkraften bag Karrierekald.dk - den nye vej til din rette hylde.

Skriv en kommentar...

*