Det er sgu da godt, at vi trækker vejret automatisk…

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

…ellers havde vi nok også udsat det til ‘en dag vi får tid’.  

Både som mindfulness-instruktør og som helt almindeligt menneske slår det mig ofte, hvor mange ting vi udsætter til ”en dag vi får tid”.  Og – selvom jeg bestemt  selv er blevet bedre til ”det der med at give slip på tankerne og være tilstede i nuet” – hører jeg stadig mig selv sige: ”ikke lige nu”, ”måske i morgen” og ”jeg skal liiige…” alt for tit. Blandt andet i relation til børnene.

Ingen er perfekte, og børnene skal også forstå, at der jo er en del praktiske ting, der skal laves i en familie. Men det er jo ikke fordi vi ikke har tid til et spil ludo, til at involvere børnene mere i madlavningen, eller gå med ud og spille en gang fodbold – også på en hverdagsaften! Udfordringen er blot den to-do-liste, vi har inde i hovedet: ”Jeg skal lige have ryddet op, så skal jeg have tømt vaskemaskinen, så skal jeg have lavet den legeaftale, og så skal vi have svaret den fødselsdagsinvitation”. Der stod jo ikke ludo på den liste, og og så stresser det os mentalt at ”forlade” programmet. Så må de uplanplagte ”forespørgsler” lige vente. Det er sgu da godt, at vi trækker vejret automatisk – ellers  havde vi nok også udsat det til ”en dag vi får tid”.

Men vi kan alle lære at give slip på to-do listen for en stund og sige JA til det uplanlagte. Det, der ofte bliver et af dagens højdepunkter. I går havde min yngste været i bad, fået nattøj på og var på vej i seng, da han ærger sig over ikke at have hoppet i trampolin.  Min ‘autopilot’ sagde: ”i morgen”, men da jeg til stadighed forsøger at udfordre min autopilot, overrasker jeg mig selv ved at foreslå ham, at vi tager sko på og går derud. To minutter efter hopper vi i trampolinen – sammen med storebror, som egentlig var på vej i bad, men som hurtigt fik jakken på. Vi grinte, legede og hyggede os. I 15 minutter, så var de glade. Det tror jeg liiiige, at jeg havde tid til.

Der går nok ikke mange år før rollerne skifter. Så står jeg og spørger, om ikke de bliver hjemme og hygger på en fredag aften, om ikke de vil med på shopping, om ikke vi skal drikke the sammen. ”Ikke i dag mor, skal liiige være sammen med vennerne”. ”En anden dag – Ok mor?”. Dette scenarie vil jeg have i tankerne lidt oftere. Så er jeg sikker på, at opvasken lige kan vente det kvarter!

Hvornår har du sidst udfordret din ‘autopilot’ og gjort noget, du ‘ikke havde tid til’, eller som ikke var såkaldt ‘fornuftigt’, men som viste sig at øge både energi og glæde?  Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Alexandras egen hjemmeside her.

Om Alexandra Svarre

Alexandra er selvstændig kostvejleder, løbecoach, zumba- og træningsinstruktør. For hende handler sundhed om luksus, frirum, energi og velvære; det er hendes mission at hjælpe andre med at få sundheden ind i hverdagen. Privat er Alexandra gift og mor til to.

Skriv en kommentar...

*