En belønningssnack med lidt mere snask!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Det er ikke mange pauser, travle karrieremødre får i løbet af dagen. Der skal performes på jobbet, og der skal hygges, lyttes, organiseres, støttes og ja… performes i hjemmet.

Når ulvetime, madlavning, lektier, bad, putteritualer og madpakkesmørring er overstået, er klokken ofte over 21. Her smider de fleste trætte mødre sig i sofaen med…en lille belønningssnack. ”Nu har jeg gjort det så godt hele dagen og haft så travlt, så nu fortjener jeg altså at sidde her med en lille småkage/slikpose/kiks”.

Jeg støder rigtig tit på fænomenet – ikke mindst hos mig selv. Mon ikke du tidligere har læst i bøger og blade, at løsningen er at ”spise lidt frisk frugt eller lave en kop god te”? Desværre gør det ikke altid tricket. Der skal ligesom lidt mere til. Lidt mere snask. Derfor bliver jeg så glad, når der udkommer endnu en bog med sunde søde opskrifter på lækkerier, der rent faktisk kan erstatte en tør mariekiks.

Senest har jeg købt bøgen Sundt sødt af Pia Krøyer, med en lang række supergode opskrifter på gufkugler, energibarer og sunde læskedrikke. Min søn og jeg brugte hele torsdag aften på at rulle kugler i kokos, hakke nødder og havregryn – og de smagte fantastisk. De kan udvikles i det uendelige med kaffesmag, romsmag, orangesmag og bare chocko-nøddesmag.

Så når hverdagen igen sætter ind og påskesnacks skal skiftes ud med belønningssnacks, kan jeg kun anbefale at man sammen med sine børn kaster sig ud i et ”sundt sødt” eksperiment. Det er hyggeligt, det er sundt, og I bliver i den grad belønnet.

Har du nogle gode opskrifter på sunde, søde lækkerier, så del dem meget gerne med mig og de andre her på KarriereMor.dk.

Besøg Alexandras egen hjemmeside her.

Om Alexandra Svarre

Alexandra er selvstændig kostvejleder, løbecoach, zumba- og træningsinstruktør. For hende handler sundhed om luksus, frirum, energi og velvære; det er hendes mission at hjælpe andre med at få sundheden ind i hverdagen. Privat er Alexandra gift og mor til to.

Skriv en kommentar...

*