Et gammelmands-tip til at tackle påsken

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Tip. Det er sådan noget, gamle mennesker giver unge mennesker med på vejen. Uanset om de vil have tippet eller ej. Mens de holder dem i ærmeflippen og giver sig – rigtig – god tid.

Det lærte jeg af Niels Hausgaard, da jeg i weekenden oplevede ham og Signe Svendsen i showet Love Babe på Bremen i København.

Nå, men Niels havde også et tip, som jeg tænker, du kan bruge til at tackle påsken. Det handler om, hvordan du med kun et par gentagelser kan lindre enhver situation, der udvikler sig utilsigtet.

Øvelsen er simpel: Udtryk din undren eller irritation højt, mens du taler ind i for eksempel en væg, til en ting eller op i himmelen. Det vigtige her er, at du netop ikke taler til andre – og at de for alt i verden ikke begynder at svare dig.

Eksempler kunne være:

Du puster og puster og puster, men der kommer intet ud af det skide æg, hvorefter du voldsomt og ud i luften udbryder: ”Hvad fanden er der med det æg?”

Du er på vej til påskefrokost med hele familien, men ender i en kilometerlang kø på motorvejen, går ud af bilen og siger til horisonten: ”Hvad sker der lige med den kø?”

Du har glemt at købe mælk, går på tanken og opdager, at der er udsolgt i påskehamstringens-tegn og siger hårdt ind i køledisken: ”Ej, hvad er nu det?”

Der er ingen logik bag, når vi udbryder den slags ting, og det er på ingen måde svar, vi er ude efter. Det, vi reelt er ude efter, er den umiddelbare lindring, vi oplever, når vi har udbrudt den slags et par gange – og her skal altså nogle gentagelser til for at opnå fuld effekt. På magisk vis får vi det bedre af det. Siger Niels.

Og som han også siger, er det her en metode, der er brugt i mange år – så langt tilbage som til Brorsons tid. Netop han – en anden gammel mand! – brugte selv metoden i salmen, hvor han skriver, “hvad skal jeg sige, når jeg ser …”. (Her er det heller ikke meningen, vi skal bryde ind og komme med forslag til, hvad han skal sige, vel!).

Så altså: et gammelmands-tip til at tackle æggepustning, harehop, karrysalat, påskeudflugter, gækkebrevsklipning, familiebesøg, lammekøllemarinering, påskeliljeopstillinger, karsedyrkning og hvad der ellers kan opstå af situationer med stærkt potentiale for at udvikle sig utilsigtet her de kommende dage.

Puh. Så kom jeg igennem. Det her begyndte ellers med et direkte henvendt til kaffekoppen og højt: Hvad skal jeg skrive om? Hvad i alverden skal jeg skrive om?

Og se, det hjalp.

Hvad har du lært af gamle mænd? Hvilke tip har du for nylig tørret af for støv? Hvornår har du sidst udbrudt noget lignende – og gav det indring?

 Besøg Lines egen hjemmeside her.

Om Line Dahl

Line Dahl er selvstændig med egen virksomhed, linedahl.dk, hvor hun guider virksomheder til at skabe succes med deres budskab, og sammen med Jette Bulck desuden drivkraften bag Karrierekald.dk - den nye vej til din rette hylde.

Kommentarer

  1. Hej Line, super godt tip! Du har ikke behov for psykologisk bistand i påsken! Haha. Kh
    Maria

Skriv en kommentar...

*