Mindful living: At lave nutidsplanlægning

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Jeg lever i nuet i hver eneste dag, jeg planlægger mit liv en dag ad gangen. Hvordan er det overhovedet muligt?

Det handler om at ændre fokus. I stedet for hele tiden at have sin mentale energi ude i fremtiden på alt det, vi skal nå og alt det, vi gerne vil. Så sætter jeg tingene i kalenderen, når de opstår og bekymrer mig ikke om dem før de nærmer sig, og jeg skal forholde mig til dem.

Lige nu arbejder jeg f.eks på min krop, stærkt inspireret af min seje facebook veninde, Michelle Hviid, der har købt en personlig træner og jævnligt flasher billeder af sig selv selv og sin snart meget veltrimmede krop. Før i tiden ville jeg vælge at blive deprimeret over billederne, fordi de ville minde mig om det, jeg også gerne vil have, men nok ikke lige orker eller gider. Men nu inspirerer de mig til at sige: ”i dag vil jeg arbejde på min krop, jeg ved ikke med i morgen, men i dag, når jeg ser billedet”. Og taktikken gør, at det bliver langt lettere også i morgen at vælge at fokusere på min krop. For jeg har ikke et eller andet urealistisk billede af mig selv ude i fremtiden. Jeg vælger min vej, og de dage, jeg ikke har fokus på min krop, fordi målet måske mere er hvile eller arbejde eller stilletid, så er det også fuldt acceptabelt.

Der er pludselig ingen dogmatikker om, hvad der er rigtig og forkert. Der er kun lige nu, og lige nu er jeg motiveret. Og kan jeg ikke finde motivationen i dag, så kan jeg jo bare gå ind på Michelles facebookside og lade glæde smitte mig igen over at have en lækker krop.

Så at planlægge fra dag til dag, hvordan jeg vælger at arbejde med min krop, giver langt bedre resultater. I nutidsplanlægningen ligger heller ingen du må ikke og du burde også. Der er kun nu, og lige nu forholder jeg mig til mig og hvad min krop og mit sind fortæller mig om min indre tilstand. Og der er dage, hvor jeg mærker, at nu er det “slap af tid”, og så gør jeg det, for der er ikke noget, der haster.

Det sjove af det hele er, at ved at have denne taktik og ved hele tiden at prøve at tænke i nutidsplanlægning, er min krop faktisk lige så stille begyndt at trives igen. Fordi jeg hver dag lytter til den og følger det, den fortæller mig.

Og forleden dag kom sejren over dem alle, jeg kunne langt om længe være i et par bukser jeg kunne passe for 10 år siden, før ny mand og efternøler. Lige så stille gennem flere års nutidsplanlægning er jeg ved at komme i form igen, og det føles super skønt. Men det mest skønne er, at der ikke er nogle løftede pegefingre og ingen forbudte ting. Der er  kun nuet og det, jeg har lyst til at putte ind i det, og det har givet mig mod hver eneste dag.

Mest af alt fordi jeg ikke har haft de her urealistiske billeder i hovedet af, hvordan man skal se ud, hvordan den perfekte mig er. Jeg har fulgt nuet og det kroppen forlangte i dette nu. Og derved er det blevet overkommeligt at skifte kost, at motionere mere og at være mere i balance med mig selv. Jeg tror ikke, vi alle er skabt til motionscentre, maratonløb og middelaldermad.

Min oplevelse er, at jo mere jeg finder indre ro og balance i mig selv og lader mig syre af dag til dag, jo mere kan jeg mærke, hvad min krop fortæller mig, den har brug for, og når jeg begynder at lytte til det, så bliver den mere glad og belønner mig ved at give mig mere mod og overskud til at gøre endnu mere af det, der får mig og kroppen til at trives med hinanden, så vi kan leve i harmoni og kærlighed til hinanden og ikke være hinandens fjender.

KOM i gang med din nutidsplanlægning NU ;o)

Hvordan planlægger du, hvad du fylder ind i nu’et? Skriv meget gerne en kommentar nedenfor…

Besøg Floras egen hjemmeside her.

Om Flora Skouboe Eriksen

Proceskonsulent, coach og mindfulness instruktør og har i over 15 år arbejdet med udvikling af mennesker og organisationer - se mere her. Derudover er hun mor i en sammenbragt familie med 2 teenagedøtre og et fælles barn på 6 år.

Skriv en kommentar...

*