Påsketraditioner i bonusfamilien: alt er tilladt! Så længe I kan enes…

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

I denne uge er skolen lukket. Ugen er gul, påskegul, og fyldt med pyntede frokostborde, tre slags sild, påskebryg og godt gemte påskeæg for alle børnene at finde. Hvordan holder man så den gode påskeferie i bonusfamilien? Fridage hvor alle parter, store som små, glæder sig. 

I nogle familier går hver anden uge-ordningen hånd i hånd med påskeugen uden problemer. ”Mit bonusbarn kommer ikke til os i år fordi påskeugen falder i morens uge, så vi ser hende ikke”, fortalte en af mine kollegaer. Klar aftale tænker jeg, ikke så meget at misforstå eller lave om på. En bonusmor skrev til mig, via min Facebook-gruppe, at hun var holdt op med at blande sig for længst, fordi kærestens eks tit kunne finde på at lave om på en aftale i sidste øjeblik. Hun vælger derfor at holde mini-ferie sammen med veninder, imens kæresten påske-hygger sammen med sin søn.

Vores påskeferie begynder i Danmark i år, fortsætter i Sverige og afsluttes hjemme i Danmark igen. Til at starte med er vi samlet alle seks, til den årlige frokost på landet, hos mine svigerforældre. Jeg nyder tiden med min mands forældre, og kan godt lide at være sammen med dem. Og heldigvis kan de godt lide at være sammen med mig. Der bliver snakket, kokkereret, spist og snakket endnu mere.

Et par dage senere tager mine bonusdøtre tilbage til deres mor og fortsætter påsken sammen med hendes familie. Min mand og jeg tager til Sverige og skifter de danske påsketraditioner ud med de svenske, sammen med vores fælles døtre hos deres mormor og morfar. Men der skal også være plads til ‘voksentid’, så derfor har jeg booket en enkelt overnatning på hotel, kun for min mand og mig. Ud og spise, en cocktail eller to og sove længe med morgenmad på værelset dagen derpå. Børnene får alenetid sammen med mine forældre og kommer ikke til at savne os, skal jeg hilse og sige!

Så længe påskesnapsen nydes og ikke fortrydes eller efterlader en ubehagelig smag i munden, så må alle former for påskehygge i bonusfamilien være tilladt. Forudsat at mor og far og bonusforældre kan enes og holder fast i de aftaler, de nu har lavet – for børnenes skyld, fælles børn som bonusbørn. Rigtig god påske alle sammen!

Bonuspåskehygge top 3: Når silden er spist og påskebryggen er tom hos svigerfamilien eller hos venneparret, så husk at lave noget sjovt sammen i jeres egen familie.

1. Gå en tur i skoven, tag på café og slip for opvask, lad børnene blive i nattøjet og se DVD’er sammen en hel dag, gå i biffen og oplev påskens store familiefilm.

2. Har I store børn i bonusfamilien? Lad dem passe på hinanden et par timer og inviter din kæreste ud at spise.

3. For meget af det gode? Måske børnene har brug for vennerne ovenpå al familiekomsammen? Del jer lidt op i løbet af en enkelt dag og lav noget hver for sig. Sørg for at samle alle til aftensmaden igen og del dagens oplevelser med hinanden.

Hvordan holder I påske? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Sofias egen hjemmeside herSe Sofias bog: Bonusmor – uden filter her

Om Sofia Gravesen

Sofia Gravesen er bonusmor til to og mor til to. I 2008 debuterede hun som forfatter med bogen ”Bonusmor – uden filter”. I dag holder Sofia også foredrag om emnet, skriver klummer og blogger om hverdagen i en moderne storfamilie. Læs mere på bonusmor.dk

Kommentarer

  1. Lyder som om prioriteringer er i top! 🙂

Skriv en kommentar...

*