E-Mail en kopi af "1-2 cm skal da ikke skille os ad – og så alligevel " til en ven...

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Email a copy of '1-2 cm skal da ikke skille os ad – og så alligevel ' to a friend

* Required Field


Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Om Lise Borgstrøm Henriksen

Cand.mag. i kommunikation; har tidligere arbejdet i reklamebranchen men er nu ansat som kommunikationskonsulent i Sekretariatet for Cykelsuperstier. Lise arbejder sideløbende med ligestilling og kvinder i ledelse gennem netværket Protocol.

Kommentarer

 1. Lena Nyhus skriver:

  Supergodt at du fremhæver alternativer til rygliggende fødsel, det mangler der i debatten. Desværre er det tordnende hårdt at føde, hvis man ikke lige smutter mandler og mange har simpelthen ikke fysikken til at stå eller sidde på hug undervejs.

  Selv valgte jeg, at ligge på siden under begge mine fødsler. Det aflastede mit bækken og var meget mere behageligt for mig, hvis man kan bruge et udtryk som behageligt om en belastningssituation, der får en til at brøle som en flerhovedet ko (Og det var ikke den eneste lig jeg følte med bemeldte ko).

  Mange har også glæde af at have sex liggende på siden både før under og efter graviditet. Det er nemmere. Det er også dejligt intimt. Og man har hænderne fri. What’s not to love?

 2. Karoline skriver:

  Det største bækkenmål findes faktisk, når man ligger foroverbøjet på alle fire. Apropos den liiille ekstra centimeter. Hvis man ikke har fysikken til at føde stående eller på hug, er det et fint alternativ, hvor der samtidig kan slappes lidt af, evt med en pude. Stillingen anbefales ofte, hvis barnet skønnes særligt stort. Man kan så undre sig over, de ikke bare anbefaler det til alle altid – men det er så måske her jordemoderkomforten spiller ind i praksis. Selv havde jeg store planer om den foroverbøjede fødestilling a la på alle fire, men da der skulle presses, kunne jeg på ingen måde overskue at flytte mig længere end om på siden (hvilket også fungerede glimrende).
  En væsentlig fordel ved at fjerne sig fra rygleje er i øvrigt, at man ikke lægger yderligere pres på diverse nerveender i ryggen, hvor bækkenet forsøger at give efter. Det i sig selv mindsker smerterne undervejs.
  Må man i øvrigt have lov at anbefale en fantastisk ikke-medicinsk smertelindring: Varmt og koldt på lænden – PÅ SKIFT, vel at mærke. Det er super lindrende, oplevede jeg, og går, har jeg fået fortalt, under udtrykket “naturens egen epidural”.
  Pøj pøj:-)