Gælder Fay Weldons dom over karriere også din?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

“Karriere er det samme for en kvinde som for en mand: opslugende i 20’erne, kedelig i 30’erne, trættende i 40’er … og derefter er det bare et job. Det var det faktisk hele tiden.”

Citatet stammer fra forfatterinden Fay Weldon, som er interviewet i juni måneds udgave af magasinet Liv. And it goes on and on …

“Ordet karriere er skabt for at få dig til at arbejde mere og hårdere end dine kollegaer med det formål at blive forfremmet. Er det ikke underligt, at når en mand når de 40 år og opgiver kampen om at nå toppen – som kun en ud af hundrede kommer i nærheden af – så har han et hjem og en familie gemt væk et sted. Det har du ikke. Så opgiv ikke dit privatliv for en karriere. Prøv at få begge dele, hvis du vil, men det bliver trættende.”

For Fay Weldon hænger det sådan sammen. Fair nok. Men ikke for mig.

Jeg mener i den grad, vi er en generation af kvinder, der både kan og vil. Faktisk hører jeg om mange, hvor karrieren – og kompetencerne – først for alvor bliver spot on i 40’erne og dermed mere spændende end nogensinde – og måske for første gang mere end bare et job.

Jeg mener også, vi i dag er parat til at arbejde på en ny måde, hvor arbejdslivet ikke bliver identisk med “arbejde mere og hårdere”, “en kamp for at nå toppen” og “trættende”. Og hvor karriere ikke nødvendigvis er en stræben efter at udkonkurrere kollegaer og blive forfremmet. På bekostning af privatlivet.

Så kære Fay, karriere er også at realisere det, man dybest set arbejder for. At gøre en forskel – sammen med sine kollegaer. Bidrage med det, der falder en mest naturligt og dermed lettest. Og tænke, at ordet karriere er skabt for at inspirere os hver især til at finde vores retning indefra og være tro mod den.

Men vi kan jo tænke, hvad vi vil. Vi skal bare huske, at det er det, der skaber vores virkelighed – og muligheder som kvinder.

Hvad tænker du om ordet karriere – og Fay Weldons dom over det?

 Besøg Lines egen hjemmeside her.

Om Line Dahl

Line Dahl er selvstændig med egen virksomhed, linedahl.dk, hvor hun guider virksomheder til at skabe succes med deres budskab, og sammen med Jette Bulck desuden drivkraften bag Karrierekald.dk - den nye vej til din rette hylde.

Kommentarer

  1. Hørt, hørt, hørt!!! Og tak 🙂

Skriv en kommentar...

*