Mindful living: Giv nu lidt slip!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Jeg er godt og grundigt træt af at blive overdænget med andres sexliv. Jeg synes ikke, man kan åbne facebook eller et kvindeblad, uden at man skal forholde sig til, hvordan andres sexliv er.

Senest er Kernesund-kvinden Ninka gået ud med et nyt koncept om fri og lækker sex.

Og lad mig sige det med det samme, der er intet galt i sex, jeg kan bestemt også godt li’ sex, og det er heller ikke fordi mit sexliv er dårligt, så misundelsen driver ned ad væggene; slet ikke – jeg har verdens dejligste mand.

For mig handler det om, hvad jeg gider at forholde mig til i det offentlige rum. Det handler også om, hvad det er for nogle værdier, vi vælger at lægge frem og vise vores ungdom. Jeg har stor respekt for mennesker, der som Sara Skaarup viser en anden vej med Kærlighedskontrakten, for der er mange, som går død i kærlighedslivet og har brug for nye muligheder.

Men sex må aldrig blive hele drivkraften i det, vi har sammen med hinanden i forholdet. Jeg ser desværre alt for ofte, at seksualiteten – eller mangel på samme – kommer til at fylde alt for meget i folks bevidsthed. Det giver frustrationer og en oplevelse af at være forkert og være anderledes end alle de andre, når vi ikke knalder som kaniner med smukke unge mænd. Undskyld. Men det er nærmest det billede, medierne giver.

Vi kommer igen til at lægge værdien for det gode liv ud i noget eksternt på lige fod med, at vi skal kunne løbe et marathon for at tale med ved middagsselskaberne, vi skal have mediteret og været på stille retreat og spise row food osv.

Men det duer bare ikke. Lykken findes ikke i at være som alle de andre. Lykken findes ved at finde din egen sandhed, din egen vej at gå. Og den kommer ikke gennem ydre erhvervelser eller aktiviteter. Sand lykke kommer ved at lære dig selv at kende, hele dig og dine værdier. Og at kunne stå ved dem og dyrke dem i alt, hvad vi foretager os.

For nogen er mindfulness og meditation vejen, for andre kan det være andre veje. Og når det kommer til seksualiteten, så kan den blive utrolig dybt og smukt, når det handler om noget helt andet end sex, når vi bruger vores indre som vejleder og i stedet skaber fokus på nærhed, intimitet, samvær og det virkelig at se hinanden og være helt tætte, mærke forbundetheden  præcist som mange tantra-retninger beskriver. Her er det ikke præstationen, der er i fokus, men det to smukke mennesker kan skabe sammen, når de elsker hinanden.

Hvis vi kunne lære at sætte hinanden helt fri og ikke binde hinanden på hænder og fødder men have visheden for, at vi to har valgt hinanden, og derfor elsker vi hinanden på alle vilkår, hvor vi så end går i verden, og så flytte fokus fra alt det seksuelle til mere at handle om kærlighed – kærlighed mellem mennesker, for det har verden virkelig brug for. Og lykken ligger ikke i at skabe en masse ydre symboler på vækst. Lykken ligger i den indre vækst. Al forskning fortæller os, at materielle goder og nydelsen er forbigående fænomer, som vi ikke kan koble lykken op på. Sand lykke kommer gennem det at skabe mening og engagement og at handle på det.

Søg ikke din lykke i ydre ting, hav modet til at finde din egen vej, også selv om du kommer til at stå uden for pseudo-fællesskabet. Det sande fælleskab er det, du kan have med dig selv, det at vide du er god nok præcist, som du er, og ikke behøver fylde dit lykkebarometer op med alle mulige ydre præstationer og ting.

Du er dig, og du er helt ok præcis, som du er. Start fra i dag af med at sætte en fast kærlighedsaftale af i kalenderen med dig selv. Lav et tjek på din indre tilstand og forkæl dig selv mindst én gang om dagen.

Synes du også, der er for meget fokus på sex i medierne? Hvad er lykke for dig? Skriv meget gerne en kommentar nedenfor…

Besøg Floras egen hjemmeside her.

Om Flora Skouboe Eriksen

Proceskonsulent, coach og mindfulness instruktør og har i over 15 år arbejdet med udvikling af mennesker og organisationer - se mere her. Derudover er hun mor i en sammenbragt familie med 2 teenagedøtre og et fælles barn på 6 år.

Skriv en kommentar...

*