Sund og røvkedelig eller ”en vaskeægte livsnyder”

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Det er ikke længe siden, jeg havde en samtale med en mand, hvor jeg blandt andet fortalte om min interesse for sundhed. Blot det faktum at man med kost og motion kan ændre alt fra almindelig fysiologisk velvære, selvværd, energi til helt almindelig livsglæde. Han lyttede høfligt, mens jeg kunne se at han tog mod til sig:

”Hvor lang tid siden er det egentlig, at du har spist en burger?” sagde han så. ”Hmm” tænkte jeg…”det er et stykke tid siden, men får jeg et point, hvis jeg fortæller, at jeg spiste chokoladekage i går?” Det fik jeg! Udtrykket blev ligesom mere afslappet!

Han kunne lige så godt havde spurt mig, om jeg samler på frimærker, går i ecco-sko eller selv hækler mine grydelapper. Ikke at der er noget galt i det selvfølgelig.

Men jeg oplever alt for ofte, at folk får det der specielle udtryk i øjnene, når jeg fortæller om mit arbejde. Til fester og andre sociale sammenkomster får jeg én af to følgende reaktioner: Enten begynder folk pludselig at bede om en danskvand i stedet for vin, fortæller mig, at de bestemt heller ikke tager så meget bearnaise-sauce normalt og spørger, om jeg har et par tips til, hvordan de liiige smider 5 kilo inden ferien. Eller også tager folk ekstra meget bearnaise og fortæller mig, at de synes, at ”det der sundhedsfis har taget overhånd”, og at de er alt for store livsnydere og alt for sociale til at leve på dén de måde. Hvilken måde om jeg må spørge!?

For sundhed er MANGE ting. Desværre har de fleste mennesker en opfattelse af sundhed som værende noget, der begrænser. Begrænser smag, begrænser nydelse, begrænser samvær med andre, begrænser livskvalitet. Og det kunne altså ikke være mere forkert. De fleste mennesker, jeg har talt med – kunder såvel som andre – som har indført mere sundhed i deres liv, oplever det modsatte. Når den til tider hårde startsperiode er vel overstået, får de det pludselig bedre, får mere energi, ser bedre ud. Og alle de faktorer tilsammen gør dem mere sociale, gladere, mere energiske og vil til enhvert tid sige, at livskvaliteten er opadgående.

Hvis du har oplevet det modsatte, tror jeg ”opskriften” har været den forkerte til dig. Ind med nydelse, energi og højere selvværd og ud med begrænsninger. At have fokus på sundheden – uden at være ekstrem – er at være en vaskeægte livsnyder!

Oplever du sundhed som en begrænsning eller som en kilde til øget energi, selvtillid og livskvalitet? Eller måske noget derimellem? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Alexandras egen hjemmeside her.

Om Alexandra Svarre

Alexandra er selvstændig kostvejleder, løbecoach, zumba- og træningsinstruktør. For hende handler sundhed om luksus, frirum, energi og velvære; det er hendes mission at hjælpe andre med at få sundheden ind i hverdagen. Privat er Alexandra gift og mor til to.

Skriv en kommentar...

*