Anmeldelse: ”Træning & graviditet – et spørgsmål om tryghed” af Jean Vennestrøm

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Træning & graviditet er pakket med råd, svar og information om, hvad der sker i kroppen, og hvad der er fysisk muligt gennem graviditeten. Den fungerer utroligt godt som opslagsværk.

Der er samlet mange af de svar, man ellers kan bruge timer på at slave sig igennem på diverse fora og klubber online eller google sig frem til.

Der er ingen tvivl om, at Jean Vennestrøm kan sit stof og brænder for området med graviditet og træning. Træning & graviditet indeholder en bred vifte af korte og præcise informationer om alt fra hormoner til hæmorider.

Personligt er jeg den mere stillesiddende type. Jeg lever af at undervise i meditation, har ikke dyrket en fast sportsgren meget længe… Dog kunne jeg godt se, da jeg begyndte at læse bogen, at jeg alligevel har stillet mig selv nogle af de mange spørgsmål, der gives svar på. Hvad “må” jeg egentlig, når maven begynder at vokse?

På mange planer skabes der større bevidsthed om livsstil og vaner, når man får besked om, at et lille menneske skabes i ens krop. Træning & graviditet – et spørgsmål om tryghed er i denne fase en meget relevant bog. Den giver gode svar på spørgsmål som: “Hvad nu hvis jeg først går i gang med at træne efter testen var positiv?” eller: “Motion er så stor en del af mit liv, skal jeg nu undvære det i 9 måneder?”

Bogen dømmer på ingen måde den mindre aktive. Tværtimod får jeg lyst til at bevæge mig mere og har en god fornemmelse af, hvad der er muligt, og hvad gode alternativer kan være, hvis man fx har bækkensmerter, rygproblemer, eller kvalme.

Træningsprogrammet bagerst i bogen er dejlig overskueligt. Det eneste minus for mig var, at jeg følte at jeg skulle investere i en bold for at lave nogle af øvelserne.

Selvfølgelig synes jeg, at det er et plus, at meditation og yoga er taget med. De elementer er introduceret som en anden vigtig måde at skabe en større kropsbevidsthed og velvære under graviditeten.

Bagerst er der en god referenceliste, så der hvor svarene kunne være uddybet yderligere, har Jean valgt at gøre det muligt for den enkelte at fordybe sig på egen hånd.

Klik her for at bestille Træning & graviditet – et spørgsmål om tryghed online.

Klik her for at se Jean Vennestrøms indlæg på KarriereMor.dk

Denne anmeldelse er skrevet af Carina Lyall, som selv er gravid i 6. måned.

Carina Lyall er uddannet Mindfulness-instruktør og driver kursusvirksomheden Mindful Ground. Hun underviser stressramte mennesker, heriblandt særlige forløb for gravide med stressymptomer, i meditation som reducerende metode. På hendes hjemmeside kan du downloade diverse meditationer og ebogen “Mindfulness i din hverdag”.

Carina bliver fast skribent her på sitet efter sommerferien 🙂

Har du læst bogen? Hvad synes du om den? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Skriv en kommentar...

*