Frygter du også sundheden?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Hver gang jeg starter et nyt sundhedsforløb op, slår det mig hvor meget frygt, der er forbundet med at starte en ny livsstil. At tabe sig, leve af sunde fødevarer eller komme igang med at løbe. Ikke at der er nogen, der som sådan er bange for at tabe et kilo eller spise masser af grøntsager. Men frygten for at ”falde tilbage i de gamle vaner”.  Frygten for at tage det hele på igen. Frygten for, hvad der vil ske bagefter.

Ofte er vi ikke engang halvvejs igennem forløbet, før de første frygttegn starter. Mange er helt reelt bange, fordi tidligere sundhedsfiaskoer ikke er slettet fra hukommelsen. Men mest af alt fordi man kan mærke hvad sundheden gør for én, ens energiniveau, overskud, selvværd. Det vil man bare ikke miste igen. Jo vigtigere noget er, jo mere frygt er der forbundet med det.

Jeg gør afsindig meget ud af at fortælle, at du HELT sikkert vil have dage, hvor der ikke er tid til sundheden, hvor du får spist det forkerte og må tage en dag på sofaen. DET SKER DER INTET VED. DET ER NORMALT. Farligt bliver det først, når du tror at sådan en dag ødelægger projektet, og du derefter går tilbage til den ”gamle livsstil”.

Lad os lige tage en sammenligning vi alle kan forstå:

Har du dage, hvor du føler, at du er en mindre god mor end andre dage? Hvor overskudet er mindre, tålmodigheden på lavpunktet, stemmelejet højere og mere skarpt? Har du dage, hvor du måske ikke engang har været fysisk tilstede pga. arbejde og tænker, at det kan du da heller ikke være bekendt over for dine børn? Det tror jeg, alle vi mødre kan sige et bragende JA til.

Hvad gør du i sådan en situation?

Efter vi har slået os selv lidt i hovedet, kommer vi til fornuft og indser at vi ikke er en dårlig mor, fordi vi overlader børnene til en anden person (ofte farmand) eller har en enkelt off-dag. Dernæst vil vi have ekstra fokus på samværet med børnene i de kommende dage. Bringe forholdet og nærværet tilbage, hvor vi ønsker det – VELVIDENDE, AT DER HELT SIKKERT VIL KOMME ENDNU EN DAG, HVOR VI IKKE ER DEN SAMME OVERSKUDSMOR, eller måske skal på kursus og igen forlade dem. Vi overvejer jo ikke et sekund at kaste håndklædet i ringen, fordi vi en dag har ødelagt de idylliske forestillinger, vi havde til os selv som en ”god mor”. Det er simpelthen ikke en mulighed. Vi gør det præcist så godt, som vi kan!

Det er en balance, vi til stadighed arbejder på, fordi vi gerne vil forene vores rolle som en god mor med de ambitioner, vi nu ellers måtte have.

Jeg er sikker på at du har fanget pointen i relation til sundheden. Det må og skal ALDRIG blive ekstremt, før du er tilfreds. Prisen er simpelthen for høj. Balance er kodeordet – også i relation til sundheden.

Hvad gør du de dage, hvor overskuddet er på lavpunktet? Får du let dårlig samvittighed, når du ikke lever op til dine egne idealer? Og hvordan kommer det i så fald til udtryk? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Alexandras egen hjemmeside her.

Om Alexandra Svarre

Alexandra er selvstændig kostvejleder, løbecoach, zumba- og træningsinstruktør. For hende handler sundhed om luksus, frirum, energi og velvære; det er hendes mission at hjælpe andre med at få sundheden ind i hverdagen. Privat er Alexandra gift og mor til to.

Skriv en kommentar...

*