Brev til mine børns afdøde far

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

I april måned skrev Line Bassøe en artikel om den kæmpe sorg og det kæmpe chock det var, da hendes børns far pludselig døde. Han ville i mellemtiden have haft fødselsdag – og i den forbindelse har Line skrevet et åbent – og virtuelt – fødselsdagskort til ham:

I dag vågnede jeg op og græd. I badet græd jeg og i bilen duggede mine solbrille. Hvis det havde været en helt almindelig sommer, så havde Lea og Bertram holdt ferie hjemme hos dig nu. De ville garanteret have vækket dig i disse minutter med kilden under tærerne, spændte maver og råb og skrig og fødselsdagssang, og du ville have grint og smågrædt på samme tid. Du ville have sendt mig en msm med morgendagens glade børn med flag, og jeg ville have smilt og skrevet ”Tillykke” retur.

I dag ville du være fyldt 48 år. Hvis ikke du var død den 19. marts. Vi må fejre dig på en anden måde, vi tager op på kirkegården med blomster, og jeg tror dette besøg vil være endnu mere sorgfuldt end det plejer. Du ser jo alt oppe fra himlen, ved vi, men jeg vil også gerne skrive det; Vi er omgivet af kærlige mennesker, som er interesserede i om Lea og Bertram har det godt. Det har de. De er glade, og vi mindes dig hver dag. Mest gode ting Men de har også konkluderet, at far og mor er lige skrappe.

Under EM talte Bertram meget om, at det ville være sejt, hvis du var inden i Vila, Zavi eller en af hans andre idoler. Bertram har fisket flere gange med din fiskestang, og den har gjort lykke hver gang med både rødspætte og hornfisk. Fars fiskestang og oven i købet fisk på krogen, det giver dobbelt stor lykke. I mange måneder sov han med dine pyjamasbukser, men det er for varmt for tiden.

Lea er som altid rap i replikken, og jeg savner at skrive en opdatering til dig med hendes udtalelser. Du ville helt sikkert have skrevet mange ”Hold kæft, hvor er hun morsom” tilbage. Forleden skrev hun på en af dine gode venners FB ”Tillykke, hvornår holder du fest for venner? 😉 “. Ja, hun er kommet på FB. Jeg har givet lov til det, så hun kan holde kontakten med dine venner nemt, og hun er vild med det. Flere gange har de også været hjemme hos dine venner, det er jeg virkelig glad for, at de kan holde kontakten med dine venner stadig Det betyder meget for os alle. Mange fremmede tror, at Jakob er Lea og Bertrams far, og det er helt okay, fordi når de er gået videre, så siger Bertram altid, ”De ved ikke, at du er min papfar, og min rigtige far er oppe i himlen”.

Jeg har købt din bil, og vi hører hver dag dine CDér, når vi kører. Jeg har lavet en lille bitte ridse i den, men altså Bertram synes, den er sej – en slags ”fartstribe”, men jeg prøver at holde den pæn inden i. Din lejlighed er ryddet nu, og de møbler og ting Lea og Bertram gerne vil have står hos os nu, indtil de bliver gamle nok til at flytte hjemmefra og tage dem med. Vores hjem er ikke blevet et sørge-kapel, men en rigtig dejlig og hyggelig blanding af mine, Jakobs, Lea og Bertrams ting og dine ting.

Tillykke med fødselsdagen Henrik. Det bliver en hård dag.

Ovenstående fødselsdagskort har også været bragt på FB.

Læs også: Mine børns far døde forleden

Har du også mistet nogen, der stod dig meget nær? Hvordan kom/kommer du videre? skriv meget gerne en kommentar nedenfor…

Besøg Lines egen hjemmeside her.

Om Line Bassøe

Mor til to, parterapeut og sexolog med klinik i Hillerød og på Østerbro. Line er desuden mentor for Sexologudddannelsen og supervisor for den Kognitive parterapeutuddannelse. Læs mere på linebassoe.dk.

Skriv en kommentar...

*