Er der nogen, der har set skyggen af en grøntsag?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Der susede jeg så rundt i Disneyland og ledte efter det sundeste, man kunne købe…

Jeg holder stadig fast i, at sundhed aldrig må blive fanatisk. At forbud, restriktioner og løftede pegefingre så godt som ALDRIG er løsningen på et sundt og glædesfuldt liv. At jeg bestemt også elsker en is, et køligt glas vin eller en croissant når tid er. Men tre dage i træk kun med crap-mad – det orker jeg bare ikke! Så må man såmænd gerne kalde mig fanatisk. I don’t care!

Min lille families ferie i år bestod blandt andet af tre dage i Disneyland. Wauw, det er magisk. Det meste af tiden glemte jeg seriøst, at jeg ikke længere var barn: “Nej, se – Peter Pan… Ihhh, har I set Star Wars rumskibet? Wauw en stor buzz lighyear…”. ”Ja”, sagde min mand. ”Ja, ja Alexandra – det er fint…flot…utroligt. Ja, jeg har set det”. Han var den eneste voksne i de tre dage, vi var der! Pånær spisetiderne. Der blev jeg pludselig mor igen. En rigtig sundhedsmor. For damn, hvor har jeg svært ved at vi skal spise crap-mad tre dage i træk.

Den første dag var jeg ret så afslappet, og børnene kunne spise præcis, hvad de ville. Dag to kiggede jeg langt efter noget, der bare mindede om en lille grøntsag eller et stykke groft brød, men gav op. Dag tre havde jeg bare fået nok af udvalget på cafeerne: Hotdog, parisertoast, panini med ostesnask. Jeg kunne huske, at jeg havde set en tunsandwich med groft brød og rigtige levende grøntsager et sted og jeg synes bestemt, vi skulle finde den cafe. ”Jamen, det er jo i den anden park” sagde min mand. Jeg var parat til at vade helt over i den anden park for at få noget, der bare lignede et rigtigt måltid mad. Jeg fandt overraskende nok et sundt alternativ – uden at skifte park. Men jeg skulle lede længe, komme helt ud i krogene af parken og være meget meget tålmodig. Det er ikke alle, der er det, og det ved parkerne godt! ”Nu er vi jo i Disneyland, så skal vi også have lov”. Jeg havde lov, men ikke lyst!

Jeg ved godt, at profit altid sejrer over sundhed i den commercielle verden. Mere naiv er jeg dog ikke. Men derfor kan jeg godt glæde mig til den dag gruppen af ”medium frelste personer”, er blevet så stor, at man kan tjene rigtige penge på os.

Lyder situationen bekendt? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Alexandras egen hjemmeside her.

Om Alexandra Svarre

Alexandra er selvstændig kostvejleder, løbecoach, zumba- og træningsinstruktør. For hende handler sundhed om luksus, frirum, energi og velvære; det er hendes mission at hjælpe andre med at få sundheden ind i hverdagen. Privat er Alexandra gift og mor til to.

Kommentarer

  1. Jeg er SÅ glad for at læse dette – da jeg har præcist den samme udfordring alle steder jeg kommer med mine børn – på nær Odense Zoo – DER har de forstået det! Tak

  2. Lykke skriver:

    Melder mig under fanerne som en medium frelst person der også sukker, når der skal spises i diverse forlystelsesparker i ind- og udland….

Skriv en kommentar...

*