Husk at du skal elske dig selv

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Du læser sikkert alverdens gode råd til, hvordan du får det perfekte sexliv og det perfekte parforhold. Og samtidig gør din partner alt, hvad han kan, for at du skal føle dig elsket og for at give dig det bedste sex. Men hvis du ikke ved, hvad det er du gerne vil have i sengen, og hvis du ikke har det godt med din egen krop, så bliver det aldrig helt godt.

Denne artikel er den 3. i en artikelserie på 4 skrevet af sexolog og parterapeut Katrine Berling, der inspirerer kvinder og par til at opleve mere nydelse og støre glæde i livet, i parforholdet og i sexlivet. Se mere på katrineberling.dk

Mange mænd og kvinder har så travlt med at læse artikler om, hvordan man får det perfekte forhold, hvordan man får gang i sexlivet eller måske hvordan man får en G-punkts orgasme. Disse artikler kan være ganske udmærkede at læse og lære fra. Men der er dog altid et fundamentalt sted at starte, nemlig hos dig selv. Hvis du ønsker at få fantastisk sex, er det vigtigt, at du kender din krop og din seksualitet. Det er vigtigt, at du selv ved, hvad du tænder på og ikke mindst, at du er i stand til at fortælle din partner om det.

Du kender sikkert ordene: “hvordan skal andre kunne elske dig, hvis ikke du elsker dig selv?” Og disse ord er altså ikke helt ved siden af. Som sexolog og parterapeut møder jeg ofte kvinder, som er kede af, at de f.eks. ikke kan få orgasme. Hvad de ofte ikke kan se er, at orgasmen ligger lige om hjørnet og venter på dem. Men fordi de ikke har et godt forhold til sig selv og ikke er i fuld kontakt med deres seksualitet, så kan de hverken se eller mærke det.

Så snart vi lærer at mærke vores krop, åbne op for vores egen lyst, og ikke mindst tør vise vores lyst, åbner vi samtidig op for meget mere nydelse.

Jag ikke orgasmen

Mange kvinder har så svært ved at åbne sig op og tage imod fra en partner, også når det gælder sex. Vi føler, vi skal komme hurtigt, levere en orgasme. Eller vi er bange for, at manden keder sig, når han går ned på os. Så vi skynder os lidt at give noget tilbage – at please ham.  Men hver gang vi er ovre i vores mand, dvs. tænker mere på hvordan han har det, end hvordan vi selv har det, har vi forladt os selv, og så kan vi ikke mere mærke, hvad der sker hos os selv.

Det tager tid for en kvinde at opnå total nydelse. Det tager ikke bare 5 minutter at få en orgasme. Vi har brug for forspil, gerne lange forspil. Vi er som en blomst, der skal vandes, passes og plejes, for at vi kan blomstre.

Sex handler ikke kun om at få orgasmer så hurtigt som muligt, men om kærlighed. Om at være tæt på hinanden og at nyde hinanden. Så hvis vores sex er blevet en jagt på orgasmen, så stresser vi os selv og glemmer at nyde noget af det smukkeste, vi kan opnå – nemlig dyb elskov med en mand, vi elsker.

Hvordan gør jeg så?

Hvis man har svært ved at tage imod, er det bedste sted at starte hos sig selv. Begynde at mærke sin egen krop, røre ved sin egen krop og få et kærlighedsforhold til sig selv. På denne måde kan du udforske din krop og lære den at kende. Måske er du vant til bare at stimulere klitoris og herved få orgasme. Du gør måske altid det samme – f.eks. bruger en vibrator – og i den samme stilling. Men prøv og vær mere nysgerrig og find ud af, hvordan du kan få nydelse og orgasmer på helt nye måder. På denne måde vil du lære dig selv og din seksualitet bedre at kende, og du vil få nemmere ved at åbne op – både over for dig selv og din partner.

Læs også Katrines øvrige artikler på KarriereMor.dk: Har du husket dit parforhold i dag?, Kvindens orgasmer og Lidt krydderi til sexlivet samt interview med Katrine om mødres udfordringer med parforhold og sex.

Besøg Katrines egen hjemmeside her.

Skriv en kommentar...

*