Hvad betyder ‘sundhed’ for dig?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Nogle gange kan blive så afsindig træt af ordet sundhed… eller vægttab... eller træningsprogrammer... Så orker jeg bare ikke at sidde til en fest og forklare folk, at jeg er passioneret omkring sundhed og se dem sidde og undre sig over, at jeg alligevel spiser bearnaise sauce, siger ja tak til dessert og beder om mere vin.

Jeg orker ikke lige dér at fortælle, at sundhed IKKE (i hvert fald ikke for mig) handler om forbud og ”enten eller tankegang”. Så vil jeg gerne bare være sammen med andre – uden at blive konfronteret med sundheden. Ligesom en frisør vel heller ikke altid gider at fortælle sin borddame, om ”det ville være pænest at blive farvet mørkhåret, eller klæde hende mest med striber”. Eller endnu værre: Lægen, der skal sidde og lytte på, at ”det gør lidt ondt her – tror du det kan være noget alvorligt?”.

Dagen efter festen vil jeg helt klart vågne glad i låget over at have hygget mig og danset på bordene. Maven vil minde mig om lidt for meget god mad, og hovedet om ALT for meget god rødvin. Så vil jeg formentlig tænde juicemaskinen og løbe mig en tur og komme hjem om minde mig selv om, at jeg alligevel ALDRIG bliver træt af det sundheden gør i mit liv. At den gør mig klar i hovedet, giver mig energien tilbage, får blodet til at suse igennen kroppen og styrker min krop til alle de ting, der betyder noget i mit liv. Jeg føler mig stærk og rustet.

Og her kommer så pointen: Sundheden skal aldrig dyrkes, som var det det eneste, der betød noget på jorden. Men den skal dyrkes, fordi den er fundamentet for at kunne leve det liv og være de ting, vi ønsker at være, mens vi er her. Det er svært at være den overskudsagtige mor, hvis man er drænet for energi og føler sig slap, sur og doven. Det er svært at finde arbejdsglæden frem og give kunderne den optimale oplevelse, hvis man døjer med ondt i ryggen eller maven. Det er svært at være til fest og give den fuld gas med vennerne, hvis man har dårlig samvittighed og synes, man burde spise gulerodsstave og drikke vand. Når blot sundhedsfundamentet er lagt, er vejen banet for det, der virkelig betyder noget.

Hvad betyder ‘sundhed’ for dig? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Alexandras egen hjemmeside her.

Om Alexandra Svarre

Alexandra er selvstændig kostvejleder, løbecoach, zumba- og træningsinstruktør. For hende handler sundhed om luksus, frirum, energi og velvære; det er hendes mission at hjælpe andre med at få sundheden ind i hverdagen. Privat er Alexandra gift og mor til to.

Skriv en kommentar...

*