Hvordan en ferie 100 % offline blev til dage hvor jeg var meget ‘på’

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

12 dage uden netforbindelse, ingen mulighed for at tjekke mails, nul chance for at logge på Facebook, ikke en eneste MMS, den bærbare blev hjemme, ikke en gang en radio, selv fjernsynet var gået i stykker. Hvem havde troet, at det kan gøre underværker for et ægteskab?

”Skat, jeg synes ikke at vi skal være online under ferien. Vi behøver da i det mindste ikke poste på Facebook og uploade en masse billeder, så alle mulige kan se, at vi er rejst sydpå”. Jeg må indrømme, at mit første svar til min mands forslag var, at selvfølgelig skal jeg poste ting på FB, hvis jeg nu har lyst til det. Og spille Wordfeud. Og bruge Instagram. Ligesom jeg plejer.

Efter diskussioner frem og tilbage, diverse argumenter omkring øget risiko for indbrud, hvis man benytter de sociale medier og poster, at man ikke er hjemme, ord som: ”hvor er du latterlig”,” du overlever nok, skat”, ”slap nu af”, ”slap selv af…” Så tog vi af sted. ENIGE. Op i flyveren med børnene ved siden af os. 12 dage med sol, strand, dejlige middage, kølig vin, lune aftner, ren afslapning. 100 % offline.

Jeg skal love dig for, at vi kom ned i gear. Det var tiltrængt – og det var skønt. Min mand og jeg prøvede at huske, hvornår vi sidst havde lukket og slukket for al ”ekstern kommunikation” og kun fokuseret på hinanden. Os to. Vores to døtre. 12 dage i træk. Hvis du heller ikke kan huske det, så prøv det. Det er både overraskende og ret skræmmende, hvor hurtigt de mest simple ting forsvinder ind i glemmebogen. Pist væk er de. Og det tager lidt tid at finde dem frem.

Det tager tid, fordi vi er blevet vant til at være ’på’ hele tiden. Folk skal kunne nå os 24/7. Venner skal ’med’ på ferien og ’se’ hvor skøn en udsigt vi har fra terrassen; hvor lækre, lokale retter vi spiser – ih, hvor godt vi har det. Jeg plejer selv at være ret flink til at dele den slags, når jeg er afsted. Undtagen denne sommer. Min mand og jeg havde brug for at gå stik modsatte vej.

Vi lod vores telefoner blive i ferielejligheden, når vi tog på stranden. Vi gad ikke engang tage dem med, hvis vi skulle ud at spise om aftenen. Efter en lille uges tid kiggede vi på hinanden og sagde: ”Hvis der er sket et eller andet ude i verden, så aner vi det ikke”. Vores piger tegnede, de lukkede op for fantasien, vi spillede kort sammen hver aften, gik ture langs havnen og kiggede på både, vi læste bøger, pigerne læste Anders And, vi lavede mad sammen, vi snakkede sammen, nød hinanden. Og vi savnede overhovedet ikke den digitale verden, de sociale netværk eller at have venner og hele den pukkelryggede, som tag-along sydpå.

Tilbage i Danmark, i hverdagen, på kontoret. Nu er jeg online igen, diverse feriebilleder er delt på Facebook, mailen er åben, mobilen begynder at give lyd fra sig. Det meste er, som det plejer. Undtagen én ting: I sommer har jeg genopdaget hvor vigtigt det er, at man virkelig holder FERIE, når man holder ferie sammen med familien. Så man er klar til efterårets udfordringer. Bring it on!

Er du online, når du holder ferie? Når du er ude at rejse? Hvilke overvejelser gør du dig i den forbindelse? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Sofias egen hjemmeside herSe Sofias bog: Bonusmor – uden filter her.

Om Sofia Gravesen

Sofia Gravesen er bonusmor til to og mor til to. I 2008 debuterede hun som forfatter med bogen ”Bonusmor – uden filter”. I dag holder Sofia også foredrag om emnet, skriver klummer og blogger om hverdagen i en moderne storfamilie. Læs mere på bonusmor.dk

Skriv en kommentar...

*