Er det arbejdet, der kalder – eller noget inden i dig?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

“Arbejdet kalder”. Sådan plejer man at sige – lidt pligttungt og fyldt med modvilje. Og sådan føler mange, når de efter en lang ferie skal tilbage på arbejde. Gælder det også dig, så læs med her og få en enkel, men effektiv, indsigt, der vil gøre arbejdsstarten lettere og mere lystbetonet.

Først og fremmest skal du mærke efter:

1) Om modviljen mod at begynde at arbejde igen skyldes, at det er krævende at komme op i gear igen efter flere uger uden vækkeur, madpakker og madplaner. For selvfølgelig er det dét. Det var det i hvert fald for mig.

Her handler det om at komme i gang stille og roligt. Tag et par korte dage til en begyndelse. Giv dig selv en dag til blot at lande igen. Eller tag en rolig frokostpause de første dage, hvor du holder fast i feriestemningen. Eller en powernap. Det er ok og helt naturligt ikke at være lige så effektiv, som inden du gik på ferie.

2) Om modviljen skyldes dit arbejde, og at du ikke orker at skulle i gang med opgaverne – fordi de ikke er meningsfyldte for dig, fordi du ikke bidrager med det, du helst vil, eller fordi du ikke er på rette hylde. Eller noget helt femte.

Her handler det om at fokusere på, hvad du arbejder for. Hvad er det egentlig, du bidrager til i kraft af dit arbejde? Hvad er formålet? Du behøver ikke være en del af et velgørende projekt eller arbejde for at helbrede uhelbredelige med ny medicin for at arbejde for noget meningsfyldt – noget, der føles godt at bidrage til igen efter ferie.

Pointen her er, at du skal droppe dit fokus på, hvad du arbejder med og i stedet fokusere på, hvad du arbejder for. Gør du det, vil du opleve, at det ikke længere er “arbejdet, der kalder”, men noget indefra i dig, der motiverer dig til at komme i gang igen.

Del endelig din start herunder: Hvad kalder på dig?

 Besøg Lines egen hjemmeside her.

Om Line Dahl

Line Dahl er selvstændig med egen virksomhed, linedahl.dk, hvor hun guider virksomheder til at skabe succes med deres budskab, og sammen med Jette Bulck desuden drivkraften bag Karrierekald.dk - den nye vej til din rette hylde.

Skriv en kommentar...

*