Kvindens orgasmer

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

For kvinder føles orgasme ikke bare på én bestemt måde. Nogle orgasmer er så små, at man nærmest ikke kan se på kvinden, at hun får det. Andre orgasmer er mere intensive alt afhængig af, hvor god kvinden er til at bruge sin krop.

Denne artikel er den 2. i en artikelserie på 4 skrevet af sexolog og parterapeut Katrine Berling, der inspirerer kvinder og par til at opleve mere nydelse og støre glæde i livet, i parforholdet og i sexlivet. Se mere på katrineberling.dk

Som orgasmeekspert oplever jeg mange kvinder, som forventer, at orgasme kun kan føles på én bestemt måde. De anerkender derfor ikke det, de mærker, men leder efter noget bestemt. Hvilket gør, at de snyder sig selv for en masse gode oplevelser. For orgasmer er mange ting.

Tag bare klitorisorgasme for eksempel. Klitorisorgasme er den form for orgasme, som de fleste kvinder har nemmest ved at få. Den findes i flere forskellige udgaver: klitorishoved-orgasme, klitorisskaft-orgasme, klitorisben-orgasme samt fuld klitorisorgasme. Klitoris kan ses som en lille penis, der kan stimuleres på samme måde. Men meget forsigtigt.

Klitoris består af forskellige dele. Hovedet er den synlige del, som er det sted på kroppen, der har allerflest nervetråde – omkring 8000 – som forbinder klitoris til hjernens lystcenter. Skaftet deler sig i to ”ben”, som ligger på hver sin side af skeden, langs urinrøret, blæren og livmodervæggen. Det vil være forskelligt fra kvinde til kvinde, hvilken form for klitorisorgasme, hun oplever. Det vil afhænge af måden, hun bliver stimuleret på.

En klitorisorgasme opleves for de fleste kvinder som afslappende og udmattende. Det er en såkaldt ”peak-orgasme”, hvor man spænder op i kroppen og derefter er fuldstændig afslappet.

Andre orgasmer

En anden velkendt orgasme er skedeorgasme. Den kræver ofte lidt mere at opnå end en klitorisorgasme, og mange kvinder oplever den først efter flere års erfaring med sex. At få skedeorgasme kræver, at kvinden er i stand til at slappe fuldstændig af og give sig hen.

En meget populær form for orgasme er G-punkts orgasme. Den drømmer rigtig mange kvinder om at opnå, og jeg er sikker på, at alle kvinder har et G-punkt – det skal bare findes. G-punktet er egentlig ikke som sådan et punkt, men snarere et område – ca. 2-3 cm inde i skeden i retning ud mod maven.  Det er dette område, som skal stimuleres, hvis du vil opnå den skønne G-punkts orgasme. G-punktet kan stimuleres ved brug af sexlegetøj eller fingrene, og for nogle er det også muligt at få G-punktsorgasme under samleje, hvis manden er god til at vinkle sin penis.

G-punkts orgasme kan også blive til en sprøjteorgasme. Men de to former for orgasme hører nødvendigvis ikke sammen.

Udover de beskrevne orgasmer findes også fuldkrops-orgasme, energi-orgasme og multiorgasme.

Indstil jagten på orgasmen

Det vigtigste udgangspunkt for at få orgasme er, at du ikke jagter den. Orgasmen må ikke blive et mål i sig selv. I stedet bør du elske dig selv, være tilfreds, hvor du er og nyde øjeblikket. Hvis dit udgangspunkt er forbundet med frustration og utilfredshed over ikke at kunne få orgasme, vil du automatisk blokere. I stedet skal du lade din nysgerrighed være udgangspunktet og så elske alle orgasmer – endda dem, som du ikke får.

Læs også Katrines øvrige artikler på KarriereMor.dk: Har du husket dit parforhold i dag?, Husk at du skal elske dig selv og Lidt krydderi til sexlivet samt interview med Katrine om mødres udfordringer med parforhold og sex.

Besøg Katrines egen hjemmeside her.

Skriv en kommentar...

*