Den bedste ‘bonus-weekend’ i rigtig lang tid!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Det er ingen hemmelighed, at hverdagen i en bonusfamilie har sine opture. Og nedture. Op ad bakke. Og ned igen. Sommerferien føles allerede langt væk, børnenes skole er i gang, arbejdet kalder – kom så, skynd dig… AFSTED! Jeg kan mærke på os allesammen, at sommeren var god. Ugerne sammen – i den store familieudgave – men også ugerne i den lille udgave, hvor mine bonusdøtre holdt ferie, sammen med deres mor.

Jeg kan mærke, at sommeren var god, fordi jeg i dag sidder og har en god fornemmelse ved efteråret, som er lige på trapperne. Det er som om store og små familiemedlemmer havde brug for en pause, få hinanden lidt på afstand – opdage at savne søstre, far, bonusbørn. For at opleve ÆGTE gensynsglæde, sammen med et højt og tydeligt: ”hvor er det dejligt at se dig igen!”

Sådan har jeg det i dag. Efter en skøn weekend sammen med dine og vores piger. I lørdags var de fire søstre alene hjemme, fordi min mand og jeg var til en 40-års fødselsdag. Søstrene er begyndt på at passe hinanden, og hvor det dog løser mange pasningsproblemer! De nyder en hel aften alene hjemme, uden mor/bonusmor og far. En aften med film, popcorn, søskendehygge og godnathistorier.

“Ja, ja mor. Bare gå nu, vi ses i morgen!”, plejer den yngste datter at råbe, fordi hun næsten ikke kan vente med at være alene hjemme med de tre storesøstre. Sidst de var alene, fik hun næseblod, men det tog søstrene i stiv arm – isterning, læn hovedet tilbage, lidt toiletpapir proppet op i næsen, færdig. Ingen panik, ingen opkald til far eller mor. I lørdags savnede hun sin far, græd en smule, en storesøster trøster. Ingen opkald til far eller mor (som i øvrigt gav den maks gas på dansegulvet)!

I søndags sov vi allesammen længe, spiste morgenmad i laaaaang tid, og kom endelig i tøjet. Vi gik over til biografen og så Modig. Seks billetter. Hele familien fordelt bagerst i salen, på de fede ”kysserækker”. Bonusmor med 3D-briller over de almindelige briller. (Jo, den er god nok). “Mobiltelefoner på lydløs, tak” – fra far til teenagedøtre. De overgav sig til sidst, selvom de gerne ville have at vide HVORFOR, egentlig? Jeg holdt yngste datter i hånden i slutningen af filmen, fordi den er da en smule voldsom. Jeg kneb også en lille tåre, hvis du er mor til en datter, så ved du hvor i filmen jeg mener…

Søndag aften og fuldstændig færdig. Total stilhed. Fire piger i seng. En rigtig god weekend. Efter den gode sommer med den positive pause. Opture forud. Nedture forud. Jeg ser alligevel lyst på efteråret.

Er du også klar til efterårets indtræden? Kan du nikke genkendende til (noget af) ovenstående? Skriv meget gerne en kommentar…

Besøg Sofias egen hjemmeside herSe Sofias bog: Bonusmor – uden filter her.

Om Sofia Gravesen

Sofia Gravesen er bonusmor til to og mor til to. I 2008 debuterede hun som forfatter med bogen ”Bonusmor – uden filter”. I dag holder Sofia også foredrag om emnet, skriver klummer og blogger om hverdagen i en moderne storfamilie. Læs mere på bonusmor.dk

Skriv en kommentar...

*