Derfor er dine tanker ikke toldfri

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

I dag havde vi Brunch in Heels netværks- og inspirationsmøde i København. Temaet for oplægget var Mindset til succes. Men hvad dækker begrebet mindset egentlig over – sådan helt fundamentalt?

Du har måske hørt, at dit mindset er altafgørende, eller at dine resultater afhænger af dit mindset eller lignende udsagn. Og det er der en rigtig god grund til:

Helt fundamentalt er dit mindset nemlig skabt af dine tanker, ord, følelser og handlinger. Det er på baggrund af disse, at du skaber dine resultater. Denne mekanisme kan vi kalde skæbnecirklen:

Vær opmærksom på dine tanker – for de bliver til ord
Vær opmærksom på dine ord – for de bliver til handlinger
Vær opmærksom på dine handlinger – for de bliver til vaner
Vær opmærksom på dine vaner – for de bliver din karakter
Vær opmærksom på din karakter – for den bliver din skæbne.

Det er – med andre ord – altafgørende, at dine tanker (og dermed også følelser og ord) understøtter dine mål, drømme og visioner. Hvis du ikke når de resultater, du ønsker i dit liv, giver det god mening at starte med at kigge på dine tanker. Dine tanker er nemlig ikke toldfri – tværtimod: De kan koste dig kassen!

Vil det så sige, at hvis jeg ”bare” tænker nogle andre tanker, så ændrer alt andet sig for mig (mine følelser, handlinger – og resultater)? 

Ja, det er helt basalt set det, det betyder. Simpelt? Ja! Men i praksis ikke nemt. De fleste af vores tanker foregår nemlig automatisk og ubevidst. Og selvom vi skærper vores bevidsthed og fokus på området, er det umuligt hele tiden at være bevidst om det: Vi mennesker tænker nemlig omkring 12.000 tanker i timen…

Vores tanke-/føle-/handlemønster er stærkt præget af de ting, vi har set og hørt samt specifikke oplevelser, vi har haft. Og dem, der ligger længst tilbage (dvs. fra før 7-års-alderen), er typisk dem, der præger os mest. Derfor giver det mening, at mindset og social arv er stærkt forbundet – måske endda identiske.

Heldigvis ER det muligt at ændre sit mindset, ligesom det er muligt at bryde den sociale arv. Men det kræver både stor bevidsthed og effektive strategier til at bevidstgøre og ændre nogle af de mekanismer, der i det daglige helt automatisk sætter ind.

Du kan fx øve dig ved at stille dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvilke af mine resultater kunne jeg tænke mig at få færre af?
  • Hvilke tanker skal jeg stoppe med at tænke – eller eliminere – for at dette vil ske?
  • Hvilke resultater kunne jeg tænke mig at få i stedet?
  • Hvilke tanker skal jeg tænke (flere af), for at dette vil ske?

Hvad er dine erfaringer med ovenstående? Har du selv en god strategi til at ændre tingene? Skriv meget gerne en kommentar…

Om Patricia Richter

Mor til Silas (født 2007) og stifter af KarriereMor.dk; derudover hjælper hun andre med at identificere deres personlige brands, gennem udforskning af deres unikke kerne, og derigennem skabe klar og autentisk kommunikation - se mere på PatriciaRichter.dk.

Skriv en kommentar...

*