Det store ved en lille kop te

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Trods det, at mindfulness er slået op alle vegne – i mange forbindelser og med man forskellige vinkler – så møder jeg ofte tvivl om, hvad det rent faktisk er. Er det en mirakelkur, der kan redde os fra alt ondt? Er det noget fancy pancy, der er en forbipasserende trend? Gammel vin på nye flasker?

Med voksende popularitet vokser også en mod-bølge; folk er bare trætte af ordet mindfulness. Dog synes jeg i mit liv, at lige meget hvad, så er den opmærksomhed og kapacitet, jeg får, en kæmpe gave. Det er min måde at dukke op i mit liv og handle fra mit reelle ståsted. Så kan vi kalde det mindfulness eller schmeinfulness – kvaliteten er der stadig.

Jeg er i gang med de sidste detaljer på min nye gratis e-bog, som giver dig 5 mindfulness-øvelser til din hverdag. Opmærksomhedsøvelser, som kan praktiseres når som helst, og uden at der behøver at gå projekt i det. Jeg vil gerne dele en af dem med jer. Øvelser, der støtter at mindfulness er en måde at møde sit liv på, og ikke blot noget, der sker, når vi sidder isoleret alene med lukkede øjne og i fuldkommen stilhed.

Det er en øvelse i at være helt tilstede med det, du er i gang med. I dette tilfælde kan det være en kop te (eller kaffe). En mulighed for at træde ud af autopiloten et øjeblik og give dig selv et frirum. Jeg kan godt lide at lave te-meditationen inden, jeg går i gang med at arbejde. Den kan være med til at sætte og starte et helt andet tempo for din dag. Den kræver heller ikke, at du afsætter en time eller mere.

Du kan beslutte dig for blot at tage et par tår på denne måde eller sætte mere tid af. Det kan også bare være en reminder om at stoppe op – lige nu.

Opmærksomhedsøvelse:

  • Start med at koge vandet
  • Tag din te og put den i koppen
  • Hæld langsomt det kogende vand over tebrevet eller filtret og fyld koppen
  • Lad den trække og læg mærke til, hvordan farverne ændrer sig, dampen, måske også duften
  • Tag tebrevet op
  • Læg hænderne om koppen. Hvordan føles det? Er den for varm? Tilpas? Har du brug for at flytte hænderne? Mærk temperaturen, skifter den?
  • Flyt koppen op til munden og pust forsigtigt til teen. Hvordan føles det, når dampen rører dit ansigt? Hvordan dufter teen?
  • Tag nu en tår. Brænder det på læberne, er den kold, eller lige tilpas? Hvordan smager det? Opstår der tanker om smagen? Skulle det have været anderledes? Er den lige, som den skal være?
  • Opstår der en lyst eller følelse af, at du burde lave noget andet? Er det kedeligt? Er det dejligt? Hvordan er det at tage tid til ikke at lave noget andet, end at sidde her og drikke din te? Hvilke impulser opstår undervejs?
  • Hver gang du observerer at din opmærksomhed har bevæget sig væk fra teen, kan du bruge den fysiske berøring, duften eller noget helt 3. til at vende tilbage til blot at drikke din te.

God fornøjelse.

Hvad gør du for at træne din opmærksomhed og tilstedeværelse i nu’et? Har du et godt råd eller en erfaring, du gerne vil dele? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Carinas egen hjemmeside her.

Om Carina Lyall

Carina Lyall er uddannet Mindfulness-instruktør og driver kursusvirksomheden Mindful Ground. Hun har arbejdet med mindfulness de sidste 6 år. Hun er mor til en datter på 3 og har en lille ny på vej.

Skriv en kommentar...

*