- For kvinder med ambitioner – når tanker om familie og karriere mødes - http://karrieremor.dk -

Det store ved en lille kop te

Trods det, at mindfulness er slået op alle vegne – i mange forbindelser og med man forskellige vinkler – så møder jeg ofte tvivl om, hvad det rent faktisk er. Er det en mirakelkur, der kan redde os fra alt ondt? Er det noget fancy pancy, der er en forbipasserende trend? Gammel vin på nye flasker?

Med voksende popularitet vokser også en mod-bølge; folk er bare trætte af ordet mindfulness. Dog synes jeg i mit liv, at lige meget hvad, så er den opmærksomhed og kapacitet, jeg får, en kæmpe gave. Det er min måde at dukke op i mit liv og handle fra mit reelle ståsted. Så kan vi kalde det mindfulness eller schmeinfulness – kvaliteten er der stadig.

Jeg er i gang med de sidste detaljer på min nye gratis e-bog, som giver dig 5 mindfulness-øvelser til din hverdag. Opmærksomhedsøvelser, som kan praktiseres når som helst, og uden at der behøver at gå projekt i det. Jeg vil gerne dele en af dem med jer. Øvelser, der støtter at mindfulness er en måde at møde sit liv på, og ikke blot noget, der sker, når vi sidder isoleret alene med lukkede øjne og i fuldkommen stilhed.

Det er en øvelse i at være helt tilstede med det, du er i gang med. I dette tilfælde kan det være en kop te (eller kaffe). En mulighed for at træde ud af autopiloten et øjeblik og give dig selv et frirum. Jeg kan godt lide at lave te-meditationen inden, jeg går i gang med at arbejde. Den kan være med til at sætte og starte et helt andet tempo for din dag. Den kræver heller ikke, at du afsætter en time eller mere.

Du kan beslutte dig for blot at tage et par tår på denne måde eller sætte mere tid af. Det kan også bare være en reminder om at stoppe op – lige nu.

Opmærksomhedsøvelse:

God fornøjelse.

Hvad gør du for at træne din opmærksomhed og tilstedeværelse i nu’et? Har du et godt råd eller en erfaring, du gerne vil dele? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Carinas egen hjemmeside her. [1]