Et eventyr om den sammenbragte familie

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Du kender vel vinden. Den er der skrevet mangt og meget om. Denne vind var dog en helt speciel vind, som mest af alt var med, når det det trak op til storm i ægteskaberne, men også når den med sin varme strøg sørgede for at velsigne kærligheden, når der var brug for det i menneskeverdenen.

Vinden havde været vidne til mange ting, som den blæste hver eneste dag på mange par i hele landet. En dag skulle vinden være med til at blæse kærlighedsvinde på et særligt brudepar.

Og her starter eventyret… 

Der var engang en sammenbragt familie, den bestod af en kvinde og hendes tre børn samt en mand og hans tre børn. Begge havde en dreng og to døtre. Tilsammen havde de også et par hunde og tre katte.

En særlig weekend skulle vielsen stå. Manden og kvinden blev gift i den smukkeste kirke i hele byen. Brudeparret var smukt og glade. Alle børnene havde en helt særlig plads i kirken. Den ene søn fulgte sin mor op til alteret, den anden søn var best man for sin far, og de fire døtre var alle brudepiger. Det var i sandhed en farverig kombination, dels var alle hårfarver repræsenteret, og dels havde alle forskelligt farver tøj på, som skinnede i solen, og så kom de oven i købet for at blive en sammenbragt familie. Se, det var meget smukt. Det var virkeligt et særligt bryllup.

Men det var ikke bare farverne, der gjorde dette bryllup specielt for vinden, det var heller ikke kombinationen af, at det denne gang var en sammenbragt familie, der blev forenet af præsten i den skønne kirke. Thi det, der gjorde skønheden var, at alle var glade og lykkelige for, at netop denne mand og denne kvinde skulle giftes. Alle var lykkelige, mærkede vinden, selv børnene, som nemt kunne være sårbare sådan en dag.

Hvoraf kommer så denne lykke, spurgte mange. Det hed sig jo ofte, at en sammenbragt familie har nok af ting, der kan hindre lykken, og det havde denne familie da også, blev det fortalt. Ikke fortalt ude i byen, næ, det blev skam fortalt under middagen af selveste familien. De havde skam deres udfordringer, fortalte de, men de fik ikke lov til at vokse sig store, fordi den ene eller den anden tog hånd om udfordringerne, inden de voksede familien over hovedet og ødelagde deres fælles lykke.

Vinden betragtede lykken denne varme sommerdag. Lykken var ikke blot smil, men også åbenhed – faktisk åbenhed mest af alt, bemærkede Vinden. Det var dét, åbenheden, som rigtig nok forenede denne sammenbragte familie så smukt.

Efter vielsen i byens smukke kirke holdte denne særlige familie en dejlig fest i haven. Under middagen holdte gommen først en tale, dernæst bruden og tilsidst de fire store døtre hver især. Det siges, at der løb mange tårer under disse taler.

Den største holdte først en lille fin tale og havde skrevet en morsom sang dertil, den næste datter holdte en lang rørende tale, den tredje græd sig gennem sin yndige tale, og den sidste datter havde skrevet en sang, som hun velsignet sang alene.

Alle gæsterne var meget rørte, thi intet var skjult. Gæsterne viste nu både om skænderierne mellem de store piger og deres papfar/papmor, men også om forsoningen efterfølgende, og alle så kærlighedskyssene, da døtrene fik tak for deres taler og sange af brudeparret.

Se, sådan kan det også være i en sammenbragt familie, nok hører vi ikke så tit om det gode, men det findes. Det findes ikke langt borte, det findes i hver en by.

Midt i den milde nat drog brudeparret bort, mens stjernerne glimtede, og børnene og gæsterne fornøjede vinkede.

Vinden glædede sig over denne lykke, og susede smilende videre. Se, det var et rigtig eventyr. Et eventyr, som vinden kun sjældent havde oplevet, fordi alle menneskerne i landet alt for ofte har fokus på det svære – og kun det svære – ved netop denne familiekonstallation.

Det siges, at gæsterne kunne høre vinden blæse: ”Og de vil leve lykkeligt til deres dages ende”, inden den susede videre for at deltage i storm og kærlighedsvinde andet sted i landet.

Besøg Lines egen hjemmeside her.

Om Line Bassøe

Mor til to, parterapeut og sexolog med klinik i Hillerød og på Østerbro. Line er desuden mentor for Sexologudddannelsen og supervisor for den Kognitive parterapeutuddannelse. Læs mere på linebassoe.dk.

Kommentarer

  1. Karen skriver:

    <3

Skriv en kommentar...

*