Folk, der kender mig, tror det er løgn…

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Alle der kender mig, tror det er løgn, når jeg siger, at jeg har fået hund. Men den er god nok. Et stk. hvalp er nu at finde på matriklen. Det er ikke noget, jeg hverken har ønsket mig eller bedt om. Sikkert fordi jeg er storforbruger af orden og renlighed.

Det at få hund fik mig til at tænke på dengang for over 10 år siden, da jeg mødte min mand. Der fik jeg, med i ’købet’, 2 børn med hver deres mor. Det var heller ikke noget jeg havde hverken havde ønsket mig eller bedt om. Det blev bare sådan. De der kendte mig, troede næsten heller ikke deres egne ører, da jeg fortalte, at jeg havde forelsket mig til to børn. Sikkert fordi jeg var så frihedselskende og ikke for vild med faste rammer.

Generelt synes jeg på ingen måde, at børn og hunde kan hverken sammenlignes eller sidestilles, men i det her tilfælde, gør jeg en undtagelse.

Begge dele, altså Ekstrabørn og hund, var ikke noget jeg længtes efter, det var mere bare noget jeg fik. Børnene kom i en samlet pakke med manden i mit liv. Så var det ligesom afgjort. Hunden har jeg sagt ja til for at glæde børnene – og måske endda også mig selv. Det var ikke sådan, at jeg kom hjem en dag og pludselig lå der en hvalp på stuegulvet. Jeg har sagt ja, fordi jeg synes, det er sundt for børn at vokse op med et dyr. Personligt foretrækker jeg bare katte.

Valg og fokus

Som altid har jeg et valg; hvad vil jeg give mit fokus?

Er det hvor besværligt, det kan være at have andres børn under mine vinger og tag?

Eller er eksempelvis glæden i mine børns øjne, når deres større (halv)søstre træder ind ad døren?

Er det hvor meget en hund griser?

Eller er det hvilken fryd det er for børnene at have fået en hund – når min ældste datter siger: ”Charlie er bare min bedste ven, selvom han kun har boet her i 2 uger”.

Mit pejlemærke i livet er altid at gå efter den følelse, der får mig til at føle mig bedst tilpas. Og det er altid den positive udlægning af sagen. Med andre ord er det, det giver mig at have ekstrabørn, hund eller andre ting. Jeg fokuserer ganske enkelt på, hvordan og hvad det og de bidrager positivt i mit liv.

Det vigtigste for mig – når vi antager, at basale behov er dækket – er at have det godt følelsesmæssigt. Det har jeg, når jeg fokuserer på alle de positive ting i mit liv, som jeg endda gerne vil have endnu mere af. Positivitet er jo fravær af negativitet. Lige så vel som negativitet er fraværet af positivitet.

Derfor synes jeg nu, at det er rigtig hyggeligt og positivt, at der står to store brune øjne og en logrende hale, der kigger på mig, så snart jeg træder ind ad døren – i stedet for at lade mig irritere over de hundehår, der danser henover stuegulvet.

Hvad fokuserer du på? Skriv meget gerne en kommentar…

 Besøg Jannes egen hjemmeside her.

Om Janne Førgaard

Solo-selvstændig med Koordineringskompagniet.dk og Ekstramor.dk. Privat bor Janne nord for København med sin mand, Søren, deres to fælles piger (født 2004 og 2005) og på weekendbasis Sørens to piger fra tidligere forhold (født 1992 og 1998).

Skriv en kommentar...

*