Rugbrødskassen i mit barndomshjem

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Da jeg var barn, var der ikke så meget fokus på mellemmåltider, som der er i dag. Bevares – vi var da sultne efter skole, og der blev smurt nogle syltetøjsmadder, men ikke på den der ”husk at spise hver anden time”- måde, som man gør i dag. Egentlig handlede det mere om, at vi bare spiste, når vi var sultne.

Man bliver unægteligt noget madfokuseret, når man allerede halvanden time efter hvert måltid skal forholde sig til, hvad næste snack skal være. Eller måske er det bare mig, der husker galt og allerede er gået i ”dengang mor var barn, var der ikke noget der hed XX”-mode.

Hvad jeg dog med sikkerhed ved ikke er romantiske forestillinger fra min barndom, men et 100 % faktum, var ”den populære rugbrødskasse”. Vi havde nemlig en regel hjemme hos os, der hed følgende: Lige gyldigt hvornår du er sulten, må du altid gå i rugbrødskassen. Og det gjorde jeg så. Når jeg sammen med ”vennerne på vejen” havde spillet rundbold, én to tre krone for mig eller dåseskjul i flere timer, SÅ blev jeg bare sulten. Ikke sådan ”jeg tror jeg har lyst til noget lækkert”- sulten, men ”jeg er så sulten, at jeg kunne spise hvad som helst”-sulten og SÅ gik jeg i rugbrødskassen.

Jeg kan faktisk stadig huske duften af rugbrødet, når man lettede låget, smagen af det let syrlige brød og den efterfølgende mæthedsfornemmelse, som tre mariekiks bare aldrig kan præstere lige så godt. Så var jeg klar til en omgang rundbold mere!

Rugbrødskassen er en af de gode ting, jeg tager med fra mit barndomshjem og giver videre til mine børn. Både fordi det er rart for børnene, at der er ting, de bare kan spise uden at spørge om lov. Men mest af alt fordi de også skal have lov til at smage, hvor lækker en ”basis madvare” som rugbrød kan smage, når man er VIRKELIG sulten.

Hvilke ting fra dit barndomshjem tager du med og giver videre til dine børn? Skriv meget gerne en kommentar…

Besøg Alexandras egen hjemmeside her.

Om Alexandra Svarre

Alexandra er selvstændig kostvejleder, løbecoach, zumba- og træningsinstruktør. For hende handler sundhed om luksus, frirum, energi og velvære; det er hendes mission at hjælpe andre med at få sundheden ind i hverdagen. Privat er Alexandra gift og mor til to.

Skriv en kommentar...

*