Små mål giver store resultater

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Da jeg her efter sommerferien havde behov på at gøre status på min forretning, fik resten af mit liv også lige en statusopdatering. Uden at der er sket de helt store ændringer, har en masse små justeringer bragt mig tættere på en god balance.

I en lang periode har mit primære fokus været på min forretning. Det giver resultater at fokusere ret entydigt på et enkelt område. Det er ikke sådan, at børnene helt er blevet glemt. Men motion, parforhold, venner, havearbejde og mange af de andre ting, som også har stor betydning for mig, har kørt rigtig meget på automatpilot i denne her periode, hvor jeg har haft gang i at køre min virksomhed op.

Men det holder selvfølgelig ikke i længden. Der skal meget fokus på at få en selvstændig virksomhed op at køre eller for den sags skyld at lave et karrierespring, men på den lange bane er et mere afbalanceret fokus helt klart, hvad jeg går efter. Så da jeg her efter sommerferien havde behov for at gøre status på min forretning, tog jeg hele turen rundt for at få en bedre balance. Det handler om at få livskvaliteten ind flest mulige steder.

Jeg har sat mig ned og kigget på, hvordan jeg gerne vil være sund, hvad jeg gerne vil bidrage med i mit parforhold, hvilke ting jeg gerne vil have fokus på i relationen til mine børn, hvad jeg vil bidrage med i forhold til mit sociale liv, på hvilken måde, jeg vil tage ansvar for min økonomi og hvordan jeg sikrer, at kreativiteten er i spil i mit liv. Set på, hvad der er værdifuldt for mig i mit liv.

Med de her værdisæt i hånden har jeg nu i en periode sat mig ugentlige mål på hver af de områder, jeg synes er vigtige for at få balance i mit liv. Nogle af områderne har brug for at få indkørt nogle gode nye vaner, og derfor har det været vigtigt for mig at fokusere på gevinsten ved at få indført de her vaner.

Ved at fokusere på, hvor dejligt, jeg faktisk synes, det er, at køre en lang træningstur på cykel, og hvor godt min krop har det over alle de endorfiner, der bliver udløst ved en træningstime, er det faktisk blevet meget nemt at få indført en god motionsrutine. Ved at fokusere på, hvor hyggeligt og godt det er for min relation med min søn at læsetræne med ham, har vi allerede nu fået en god lektierutine her få uger efter, at han er startet i 1. klasse. Ved at fokusere på, hvad jeg kan byde ind med i mit parforhold, får jeg en meget mere positiv energi, end når jeg falder i fælden med at stille krav og have uudtalte forventninger. Nogle ting har jeg fokus på dagligt, andre et par gange eller en enkelt gang i løbet af ugen. Men alt i alt sker der noget på alle de fronter, jeg synes er vigtige.

Jeg værdsætter processerne og fejrer, når jeg eller vi når et delmål. Så kan fejringen være at bestille tid til en massage eller at tage ungerne med i biffen. Når vanerne er så indkørte, at jeg ikke mere tænker over dem, er det tid til at fokusere på nye vaner eller nye mål.

Hvilke områder af dit liv, trænger til lidt ekstra fokus lige nu? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Evas egen hjemmeside her.

Om Eva Gøttrup

Eva Gøttrup hjælper kreative og innovative mennesker med at få succes med deres forretning. Ved at hjælpe dem med at finde deres fokus, organisere deres dag, og at komme ud med sig selv - se mere her. Eva er mor til to børn Isak på 7 år og Rajani på 4.

Kommentarer

 1. Kære Eva,

  Tak for et fint indlæg og reminder.

  Jeg synes det kan være svært at få prioriteret “prioriteringerne”. Jeg har derfor i mange år arbejdet med at sætte en procentfordeling på de ting der er vigtige for mig. Hvis f.eks det var havearbejde kunne det være 5%, motion 15% osv. Det fungerer rigtig godt for mig.

  Jeg har også lavet mig en femårsplan hvor jeg har defineret nogle delmål. Den er god at have som rygstøtte når jeg skal prioritere noget fra og skal fokusere på det jeg brænder allermest for.

  Mange hilsener
  Alis

 2. Eva Gøttrup skriver:

  Hej Alis
  Det lyder rigtig fornuftigt at sætte en procent på, så du ved hvor højt de forskellige ting skal prioriteres. Det giver f.eks. mening at have en høj procentsats på de nære relationer eller at have en ekstra høj prioritering på f.eks. sundhed, hvis man skal tabe sig over en periode.

  De bedste hilsner
  Eva

Skriv en kommentar...

*