Succes og femininitet i en mandeverden

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Hvis du vil have succes, er du nødt til at vide, hvad ’succes’ betyder for dig. Det gælder uanset om vi taler succes i din karriere, din business, dine relationer – herunder parforhold og familieliv – i sport eller noget helt femte. Det er jo i sagens kerne indlysende, men ikke desto mindre er der mange, der aldrig klart har defineret deres egne succeskriterier.

Nina Rung-Hoch

I artiklen ’Breaking Barriers’ – interview med Nina Rung-Hoch kan du læse om Nina Rung-Hoch’s baggrund og karrierevej i en ‘mandeverden’. Jeg har efterfølgende spurgt hende, hvad hun mener, der skal til for skabe succes samt bevare sin femininitet i en mandsdomineret verden – og hvad vi kvinder eventuelt kan lære af mænd:

Hvad tror du, er forudsætningen for succes?

At jeg ”tør og gør”. At jeg har en plan. Hvordan ved du ellers, om du er i mål? ”You cannot steer a parked car”. Før et projekt eller livsændring, stiller jeg altid mig selv spørgsmålene: ”Hvad er det værste, der kan ske? Kan jeg leve med det?” Hvis jeg kan svare ’ja’ til begge dele, så tager jeg action på det. Uanset hvad, du vælger (at tage action på noget eller at lade være), så har det en pris…

Jeg har altid haft en tendens til ”action” – det var jo trods alt kampvogne, jeg var efter på Hærens Officersskole… Senere i livet har jeg så lært mindfulness og meditation; at sidde stille – helt stille – i timevis… Uden at dvæle ved eller reagere på de tanker, der kommer.

Jeg kalder det (kombinationen af action og stilhed) at ”ro med to årer”. Det er absolut nødvendigt at kunne, hvis du vil have succes – uanset om vi taler om karriere/business eller familieliv. Hvis du kun ror med én åre, så kører du i cirkler. 

Hvad har du gjort for at bevare din feminine kerne i en så mandsdomineret verden? 

Jeg mistede den næsten – det troede jeg i hvert fald… Jeg var meget ’hård’ og ’kontant’. Og det er selvfølgelig OK i business – men man behøver jo ikke at optræde på samme måde i privatlivet, og det havde jeg en tendens til. Jeg troede, jeg skulle kunne alting selv – at det, at spørge om hjælp var et svaghedstegn. Det var virkelig anstrengende, at jeg hele tiden skulle kunne alting selv. 

Det var først efter, jeg mødte min nuværende mand i 2006, at jeg for alvor lærte, at det behøver jeg ikke – og tog det til mig. Igen kommer vi tilbage til det med at ro med to årer – det føles meget bedre og mere balanceret. Og jeg føler mig meget mere i kontakt med min feminine kerne.

Nu har du jo primært været omgivet af mænd i din karriere… Er der noget, vi kvinder kan lære af dem?

Nina taler ved konference på Universidad Castilla la Mancha

Der er en vittighed, der går på, at kvinder har tusind bolde i luften, mens ”men only juggle two balls”. Og trods det vittige i udsagnet qua det engelske sprogs tvetydige mening med ’balls’, er der faktisk en vis portion sandhed i udsagnet. For fokus kræver, at man ikke har for mange bolde i luften på én gang; og der er mænd generelt bedre til at kaste færre bolde op i luften – og bevare fokus. Her spiller vores biologi også ind: Kvinder er ikke jægere, som mænd har været det – når man går på jagt, er man nødt til at bevare blikket på byttet, ellers fanger man det ikke. 

Til gengæld er der mange kvinder – i hvert fald i Danmark – der giver mænd for meget kredit: Hvis du ikke har gået på de såkaldt ’bonede gulve’, vil du nok blive forbavsede over, hvor megen tid der bliver brugt på ’karrierepleje’ i forhold til selve arbejdsopgaven…

Det sagt  finder jeg, at mænd oftere har fat i det med strategi, taktik og implementering, og at de ikke tvivler så meget på sig selv. Det der med motivation er fint og dejligt – men altså, kære kvinder: Det er IKKE nok. Der skal også planlægning og kompetencebaseret indhold med i købet. Det ved mænd. Og de griner til tider lidt af alt det der ”lykke-jageri”, som ikke har plads i toppen eller bestyrelserne. Mavefornemmelse og inspiration vil hverken banker eller investorer høre om: ”The fact’s maam, just the facts!”.

‘The facts’ – om Nina Rung-Hoch

 • Første kvinde, der bestod Hærens Officersskole – efterfulgt af 8 år i ‘kamptropperne’
 • Første danske kvinde, der tog en MBA på Harvard Business School (som typisk kun accepterer 10 pct. af ansøgerne, hvoraf langt fra alle består)
 • 13 års erfaring med salg og markedsføring i internationale financielle organisationer (hhv. Citigroup og Zürich Financial Services)
 • Har været ansvarlig for onlinebaseret MBA-uddannelse hos City University of Seattle.
 • Erfaring med bestyrelsesarbejde
 • Har desuden været på Angels Teams, Chamber of Commerce, Entrepreneur Panels i Seattle og gennemgået mere end 2000 pictches og forretningsplaner.

Klik her for at besøge Ninas site: The Strategy Academy (henvender sig primært til bestyrelser og kapitalfonde).

Klik her for at læse artiklen: ’Breaking Barriers’ – interview med Nina Rung-Hoch.

Har du defineret dine succeskriterier? Har du nogle input, erfaringer eller lignende i forhold til at skabe succes og bevare sin feminine kerne i en mandsdomineret verden? Skriv meget gerne en kommentar nedenfor…

Om Patricia Richter

Mor til Silas (født 2007) og stifter af KarriereMor.dk; derudover hjælper hun andre med at identificere deres personlige brands, gennem udforskning af deres unikke kerne, og derigennem skabe klar og autentisk kommunikation - se mere på PatriciaRichter.dk.

Kommentarer

 1. Inspirerende artikel – satte i hvert fald mange tanker i gang her. Mange tak for det!

 2. Nina skriver:

  Kaere alle……her er forresten den .gif der henviser til hvor mange bolde kvinder skal kunne have i luften……:-)

  http://tekkies.files.wordpress.com/2007/12/womansbrain.gif

 3. Oh my goodness! Awesome article dude! Many thanks, However I am having issues with your RSS.
  I don’t understand why I cannot subscribe to it. Is there anyone
  else getting similar RSS issues? Anyone who knows the answer can you kindly respond?
  Thanks!!

 4. Admiring the commitment you put into your blog and detailed information you provide.

  It’s good to come across a blog every once in a
  while that isn’t the same out of date rehashed information. Fantastic read!

  I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS
  feeds to my Google account.

 5. Unquestionably believe that that you stated. Your favorite justification appeared to
  be at the web the simplest factor to consider of.
  I say to you, I certainly get irked at the same time as folks think about issues that they just
  don’t know about. You managed to hit the nail
  upon the highest and also defined out the entire thing with no
  need side effect , folks can take a signal. Will probably be back to get more.
  Thanks

Skriv en kommentar...

*