Sundhed og småkager

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Weekend er tid. Tid til at spille. Tid til at lege. Tid til at gå rundt i pyjamas hele formiddagen, og tid til at bage sammen. Jubelen er stor, når mor siger: ”Skal vi bage boller?”. Så spæner begge drenge hen og sætter sig på køkkenbordet og småskændes lidt om, hvem der skal putte hvilke ingredienser i skålen.

Storebror er stor nok til at sige stop, når pilen på vægten viser det rette tal og lillebror får lov til at tænde for æltemaskinen. Når bollerne formes, pensles og drysses med diverse frø, kommer de hyggeligste fortællinger frem, og vi ender altid med at skraldgrine over en eller anden mærkværdig historie, én af drengene får fortalt.

Jo bollebagning er et hit. Men kagebagning hitter sjovt nok også. Efter i lang tid at have eksperimenteret med diverse sunde konfektkugleopskrifter, har jeg nu kastet mig ud i projekt ”sund småkage”, og der blev prøvet fire forskellige varianter i løbet af lørdagen. Vi rev ingefær og appelsinskal, malede mandler og sødede med dadler. Bagefter blev far inviteret i køkkenet til småkagesmagning og alle fandt vi vores personlige favoritter. ”Jeg kan bedst lide den med kakao”, ”jeg synes de tykke smager bedst”, ”jeg synes der skulle have været mere ingefær i den dér”.

Børnene havde mange meninger, men ikke én gang hørte jeg dem sige, at de smagte ”mærkeligt”. For en småkage uden sukker og smør smager selvfølgelig lidt anderledes. Men bestemt ikke dårligt! Bare anderledes.

Den store fordel er dog at man kan få et par stykker med på madpakken som en kærlig hilsen fra mor. Og et minde om en hyggelig lørdags-småkagebagning.

Har du idéer til eller erfaringer med sunde (små)kager eller lignende? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Alexandras egen hjemmeside her.

Om Alexandra Svarre

Alexandra er selvstændig kostvejleder, løbecoach, zumba- og træningsinstruktør. For hende handler sundhed om luksus, frirum, energi og velvære; det er hendes mission at hjælpe andre med at få sundheden ind i hverdagen. Privat er Alexandra gift og mor til to.

Kommentarer

  1. Mmm… Lyder lækkert! Mon du vil dele opskriften på de småkager? 🙂

  2. Her er jeg også nysgerrig efter opskriften 😉

Skriv en kommentar...

*