Visualisering

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Jeg slipper engang imellem væk fra kontoret, kundemøder og leverandørbesøg for at få lidt inspiration. Senest til et foredrag med Alexander Osterwalder i Herning. Sådanne foredrag om strategi er oftest skåret over samme kam.

Når man har en cand.merc . i strategi og ledelse, og har prøvet at følge lidt med i hvad der er sket siden dengang, så forbløffes man over hvor lidt nyt, der er på det område. Bevares, der er mange nye bøger og vinkler, men grundlæggede er det jo meget af det samme.

Når jeg alligevel slipper af sted og opsøger de her foredrag, så er det jo fordi jeg alligevel får noget ud af det. For det første er hele området dybt interessant. For det andet er der altid et eller andet lille inferiørt guldkorn, som man kan relatere til i sin dagligdag nu og her.

Denne gang var det visualisering. Alexander Osterwalder indrømmede nemlig, at der ikke var så fantastisk meget nyt i strategiplanlægningen, men at det, der gjorde den god og anderledes, var vægten på visualisering. Hele ens strategi tegnet og fortalt på et eneste stykke papir, hvor man let kan flytte rundt og lege med at ændre dele af og/eller hele strategien.

Han henviste også til bogen Blah Blah Blah og rystede os med, hvor få personer omkring et mødebord, der egentligt forstår det, som den der taler prøver at forklare. Forståelsen for hinanden stiger markant ved brug af visualisering.

Jeg har selv brugt det til to møder siden da. Hvis man fornemmer, at der er lidt tavsheds omkring et bord, kan tegninger skabe SÅ meget mere forståelse.

Og i weekenden kiggede jeg ind til mand og barn nummer et, som er startet i 0. klasse og får læselektier for hver uge. Manden går lidt mere op i det der med børn og lektier end jeg, og har derfor selv valgt at trække det tunge læs med lektielæsning (som indtil videre kun er to gange om ugen).

Børnene får små bøger med hjem, som de skal lære udenad, mens deres fingre følger ordene. På den måde begynder de at genkende mange af de almindelige ord og får en fornemmelse for sætninger. Og på Theodors whiteboard har både far og barn været i gang. En fin lille tegning for hver sætning, der skal huskes/læses. ”Det er meget nemmere at huske noget udenad, hvis man har forstået det og kan se det for sig,” siger min mand, og han må vide det, da han på sit medicinstudie skulle huske telefonbogstykke bøger.

Så jeg er i gang med at tegne noget mere… 🙂

Hvordan og hvornår bruger du visualisering? Skriv meget gerne en kommentar… 

Besøg Sannes hjemmeside her.

Om Sanne Nørgaard

Mor til Theodor (2006) og Marius (2009) samt administrerende direktør for og medejer af Novotex Wholesale A/S. Virksomheden er kendt for at tænke bæredygtighed ind i tekstilbranchen og markedsfører egen børnekollektion under konceptet Green Cotton.

Skriv en kommentar...

*