Skilsmissemåneden er over os…

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Jeg har skrevet om emnet tidligere. Jeg bliver nødt til at gøre opmærksom på det endnu en gang. De gule blade fortæller os, at efteråret er kommet. Oktober. Måneden, hvor mange par i landet vælger at gå fra hinanden. Den ene måned ud af årets tolv, hvor separationer peaker. Næste peak sker først i januar. 

Hvorfor netop oktober?, spurgte en kvinde mig. Svar: sommerferien. Tiden på året, hvor man skal hygge og spendere ”kvalitetstid” sammen med børnene, komme ned i gear, passe på hinanden og gerne lade op til den mørke årstid, der venter. Ferie betyder, at vi sætter hverdagens bekymringer på stand by.

Vi gider ikke at tale om det kedelige, det svære, som gør ondt, fordi nu skal vi fandeme slappe af de sølle 14 dage, vi har sammen! Før vi har set os om, er de to uger gået, børnenes badetøj er lagt på plads, og hverdagen tager fart. Vi er tilbage i de velkendte rutiner; møder mandag morgen, hente og bringe, købe ind, vaske tøj, hurtig aftensmad, godnathistorie og sov godt!

Igennem mine 14 år som bonusmor, 10 år som mor og 8 år som ægtefælle har jeg oplevet mange par, som har valgt at smide håndklædet i ringen. Netop på denne tid af året. Relationer, jeg har haft helt tæt på, og relationer, hvor jeg ikke kender parret ligeså godt. Uanset hvad, så er det en sorg. For den pågældende familie, for deres nære og kære.

Og det skriver jeg, selvom jeg til enhver tid mener, at et par ikke skal blive sammen på grund af børnene. Det lyder nemlig meget gammeldags i mine ører og langt fra dagens Danmark. Faktum er, at børn med fraskilte forældre, hvor mor og far kan finde ud af at samarbejde og holde en god tone, skaber tryggere børn sammenlignet med de børn, som vokser op i en kernefamilie, hvor mor og far ikke har det godt sammen, men vælger at blive i relationen.

Måske kender du en person, som netop nu gennemgår det, jeg lige har beskrevet. Tjek lige op på ham eller hende. Send en sms, skriv en mail, ring og spørg, hvordan du kan hjælpe. Tit handler det om at huske vores venskaber og lade dem vide, at vi er der for dem.

Har du oplevet en skilsmisse, eller kender du nogen, der har? Del gerne dine erfaringer med os i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Sofias egen hjemmeside herSe Sofias bog: Bonusmor – uden filter her.

Om Sofia Gravesen

Sofia Gravesen er bonusmor til to og mor til to. I 2008 debuterede hun som forfatter med bogen ”Bonusmor – uden filter”. I dag holder Sofia også foredrag om emnet, skriver klummer og blogger om hverdagen i en moderne storfamilie. Læs mere på bonusmor.dk

Skriv en kommentar...

*