Hvad arbejder du for?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Måske kender du det kun alt for godt fra dig selv: Du har udefra set de rigtige uddannelser og det gode job. Så alt burde være godt. Alligevel går du rundt med følelsen af, at du sidder skævt på din rette hylde, og at der mangler et eller andet vigtigt. Men, du burde jo være glad og tilfreds, så hvorfor er du så utaknemmelig? Det er jo også finanskrise, og du skal bare være glad, fordi du stadig har et arbejde…

Du er langt fra alene om at have det sådan, men derfor behøver du ikke fortsætte med at være en af dem.

For hvad nu, hvis du vidste, at følelserne af murrende utilfredshed, eller ønsket om mere mening, ikke er en bombe under alt det du har skabt, som lige om lidt skal smides ud med badevandet, for at du kan blive glad igen. Men at din følelse af uforløsthed eller længsel efter mere derimod blot er et signal om, at både du og andre kan få endnu mere glæde af det du kan og at det er tid til at lytte indad til det, der kalder på dig at bruge det til?

Tidsånden skifter – også for dig

Vi bliver alle lige nu påvirket af skiftet i tidsånden, og du er ingen undtagelse.

Sociolog og trendforsker Emilia Van Hauen taler om et skift i megatrend, der som en bølge vil påvirke os alle, både indefra og udefra.

Hvor vi tidligere har stillet os tilfreds med at uddanne os, arbejde for en løn, samværet med kolleger, nye udfordringer og efteruddannelse, retter vi nu blikket et helt andet sted hen. Væk fra os selv og over mod andre. Vi bliver i stigende grad optaget af spørgsmålet: ”Hvad er mit karrierekald, og hvilken forskel kan jeg gøre?”

Vi ønsker at vide, hvad vi skal bruge alt vores viden til. Vi vil gerne give det en meningsfyldt retning. Det er ikke længere nok bare at tjene penge og arbejde for formål, der ikke giver personligt mening eller for bundlinjen i andres virksomheder.

Vi har med andre ord fået et indre behov for mere mening i det, vi arbejder for.

Vil du åbne invitationen?

Din murrende utilfredshed eller dit ønske om mere mening er blot invitationer til at steppe up og blive klar på, hvad der kalder på dig indefra at arbejde for og bruge dine ressourcer til.

Og åbner du invitationen, kan du forandre dit arbejdsliv for altid indefra og ud.

Spørg dig selv, om det, du laver, er det, der kalder på dig indefra at bruge dine ressourcer til i arbejdslivet og del gerne dine svar herunder.

  Besøg Jettes egen hjemmeside her.

Om Jette Bülck

Jette Bülck er specialist i den nye tids arbejdsliv og specialtrænet i at afklare, hvad den enkeltes unikke bidrag er, ligesom hun formidler mindsettet og redskaberne til at skabe sin hylde selv.

Skriv en kommentar...

*