Kopier lige så tosset du vil

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

For nylig var jeg inde at se Plagiat, som er Andreas Bo’s nye onemanshow. Det, der var så befriende, var, at han sagde, at han plagierede på livet løs, fordi han ikke nødvendigvis selv var den bedste til at finde på nye ideer. Han parodierede andre kendte, ’stjal’ deres linjer og fortolkede dem på ny og var ikke ked af at indrømme det.

Den idé synes jeg egentlig er smuk. Det at kigge sig omkring og lade sig inspirere af, hvad andre gør og bruge det, der virker i vores eget liv. Så kan vi sagtens tilsætte vores eget personlige præg og – hvis relevant – informere om, hvor vores viden og inspiration er kommet fra. Viden vokser, når den deles. Præcis som kærlighed – den er også mere værd delt end isoleret hos os selv.

Selve idéen om at lade sig inspirere af det, der virker for og hos andre, synes jeg er helt oplagt at kopiere, plagiere, kald det hvad du vil – til sammensatte familier.

Lad os kigge os omkring – hvad gør andre, der virker? Som vi med fordel kan indføre hjemme hos os og måske tilrette lidt, så det egner sig til netop vores familie?

Det er min oplevelse, at der er kommet sådan et pres på familielivet generelt. Alt skal være perfekt:

Tøjet
Maden
Huset
Børnene
Ekstrabørnene
Forholdet
Arbejdet
Og sikkert også andet…

Den der perfektion, er der ingen mennesker, der kan leve op til uden at sidde tilbage med en overvældende følelse af pres og utilstrækkelighed. Så hvorfor egentlig overhovedet prøve?

Vi mennesker er bedst tjent med at være os selv, uanset hvad andre måtte mene om den udgave af os selv, som vi finder rigtig og føler os bedst tilpas med.

Be yourself, everyone else is already taken
– Oscar Wilde

Blot synes jeg, at det er oplagt at lade sig inspirere af andre og kopiere de ting, tanker, følelser, der skaffer og skaber de resultater, vi gerne vil se i vores liv. Det er unødvendigt at opfinde den dybe tallerken – for den er allerede på markedet…

Hvilke ting ‘kopierer’ du? Skriv meget gerne en kommentar…

 Besøg Jannes egen hjemmeside her.

 

Om Janne Førgaard

Solo-selvstændig med Koordineringskompagniet.dk og Ekstramor.dk. Privat bor Janne nord for København med sin mand, Søren, deres to fælles piger (født 2004 og 2005) og på weekendbasis Sørens to piger fra tidligere forhold (født 1992 og 1998).

Skriv en kommentar...

*