E-Mail en kopi af "Mindful living: Drop nu kvik fikset! " til en ven...

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Email a copy of 'Mindful living: Drop nu kvik fikset! ' to a friend

* Required Field


Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Om Flora Skouboe Eriksen

Proceskonsulent, coach og mindfulness instruktør og har i over 15 år arbejdet med udvikling af mennesker og organisationer - se mere her. Derudover er hun mor i en sammenbragt familie med 2 teenagedøtre og et fælles barn på 6 år.

Kommentarer

 1. Kirsten Palmvang skriver:

  Kære Flora
  Jeg har meget respekt for dine betragtninger om Mindfullness, og jeg reflekterer dagligt over dem og har glæde af dem.
  Men i dag er du ude i en fabuleren omkring ‘sund’ kost, som der ikke er belæg for, når du f.eks. skriver:
  “Vi lever i en tid, hvor alting er skruet så meget op i tempo, at essensen ofte ryger ud af det hele. Bare tænk på vores kost – den er efterhånden så fabriksudpint og forandret, fyldt med farvestoffer, og tilsætningsstoffer, at den gør os syge. Samtidig har den mistet sin næringsværdi, så vi nu putter kunstige vitaminer i, som vi igen ikke aner, hvilken effekt har på vores krop på lang sigt.”

  Vores rå fødevarer er IKKE tilsat noget som helst. Jo, nogle af dem er sprøjtet og indeholder derfor – rester af – sprøjtemidler. Men det er et faktum, at danske fødevarer indeholder meget lidt sprøjtemiddel i forhold til udenlandske.
  Du skriver, at fødevarerne har mistet deres næringsværdi. Der er meget skrap overvågning af fødevarerne – og vi ved, det ikke er tilfældet. Det er myter!
  Tilsætningsstoffer ‘gør os syge’, skriver du. Det er meget få, som er overfølsomme overfor tilsætningsstoffer. Der er få tilsætningsstoffer som er under – stærk – mistanke – og du har ret, de burde nok forbydes. Kravet er blot, at de skal deklareres. Så man kan undgå dem. Vi har iøvrigt i EU skrappe krav til deklarering af færdigpakkede fødevarer. Og der er lige kommet krav om, at der nu SKAL være – ikke blot KAN være – en næringdeklaration.
  Der er IKKE tale om, at der er færre næringsstoffer i vores fødevarer. Men jo, der er nu et EU-direktiv, som gør det muligt at tilsætte ‘kunstige vitaminer’ til maden. Det er meget beklageligt. MEN: Først og fremmest er der givet meget få tilladelser. Dernæst: Der er INGEN forskel på ‘kunstige’ og ‘virkelige’ vitaminer. Forskellen er, at i vores naturlige fødevarer er vitaminerne og mineralerne til stede i et sammenspil og interaktion, som ikke kan genfindes, når kun NOGLE vitaminer og mineraler tilsættes og måske i en anden mængde. Deraf problemet. For de interagerer, og dermed ved vi ikke, om de pludselig – når nogle af dem findes isoleret eller i anden mængdeforskel – kan give en anden virkning i kroppen. Dertil kommer, at hvis der – f.eks. – tilsættes C-vitamin til slik, så kan det give en falsk tryghed af “jeg spiser sundt.” Mens sandheden er, at blot 1 appeltin kunne give den samme mængde C-vitamin og dertil andre stoffer, som det er langt sværrere at få i en dagskost.

  Når du skriver som du gør, risikerer du, at de, der læser det, ikke tør at spise f.eks. frisk frugt og grønt, hvis det ikke er økologisk – i frygt for at få tilsætningsstoffer og sprøjtemidler. og derfor lader være – fordi de ikke har råd til det økologiske. Dermed kan du – uden at ville det – komme til at gøre mere skade end gavn.
  MIN POINTE: Pas på med at gå ind i at rådgive mennesker på spinkelt grundlag. Det er meget mere kompliceret end som så. Jeg medgiver, at der ryger meget ud fra forskellige forskningsinstitutioner, som vildleder. Fordi det kommer ud før der er sikker viden. Det er meget beklageligt.
  Det største problem i dag er imidlertid, at alt for mange, som har for lille viden, føler sig kaldet til at ‘omvende’ andre og prædike ‘sundhed’, som er en subjektiv vurdering.
  Med venlig hilsen
  Kirsten Palmvang

 2. Kære Kirsten
  Tusind tak for dit fine indlæg og jeg tager kritikken til mig, du har ret man skal være meget varsom med udtalelser om sundhed, fordi der er så mange retninger og meninger om sundhed og hvad sundhed er. Jeg vil nødig afskrække nogen fra at spise frugt og grønt.
  Når det er sagt så skriver jeg med erfaring fra lang tid, som konsulent i fødevare industrien hvor jeg har observeret mange ubehageligheder omkring den måde vores fødevare bliver behandlet på og hvordan de fremstilles. Kan jo af gode grunde ikke gå i detaljer, men vil dog gerne være med til, at vi øger vores opmærksom på hvordan vi behandler vores fødevare og det vi putter i kroppen. Desværre oplever jeg, at vi netop på grund af travlhed ikke har overskuddet til at forholde os, så meget til det vi putter i kroppen og derfor hurtigt lader os styre af farverige overskifter (er med på min egen kom lidt til at stå i samme bold gade)
  Men igen tak for dit skarpe øje ;o)
  venlig hilsen
  Flora