Tjek din tallerken: Hvad serverer du?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Der var tomt, dugene var pinligt hvide og uden for de store vinduer lavede solen havet om til guld. Jeg gik lidt rundt mellem bordene og prøvede at forestille mig, hvad der blev serveret på dem, hvem der sad ved dem, og hvad snakken gik på. Når der var mennesker.

Lige nu var der kun mig og hotellets direktør, så jeg spurgte ham: Hvad skal vi fortælle om den her restaurant – hvad gør den bemærkelsesværdig?

Forestil dig, at det var dig, der fik det spørgsmål. At du – som direktøren – hen over bordet hurtigt skulle nævne en overbevisende grund til at vælge dig. Til samarbejdet, til opgaven eller til at investere i.

Direktøren svarede sådan her:

Jeg ved helt ærligt ikke, hvad vi skal skrive om restauranten her – den ene dag vil kunderne have italiensk, den anden dag skandinavisk og den tredje dag fransk mad. Det er ikke til at finde ud af.

Jeg håber, det er lige så indlysende for dig lige nu, som det var for mig den dag: Restaurantens udfordring var ikke, at kunderne ville have noget forskelligt.

Udfordringen var, at folkene bag restauranten ikke havde fundet ud af, hvad de ville servere. Hvad ville de bidrage med? Hvad ville de stå for? Hvad ville de huskes for?

Mange af os navigerer i arbejdslivet efter, hvad vi tror, andre har brug for. Vi mister retning. Vi mister fokus. Vi mister en stor den af den værdi, vi faktisk kunne bidrage med – og det gør andre også.

Hvad vil du bidrage med?
Hvad vil du stå for?
Hvad vil du huskes for?

Tro mig, lige om lidt kommer der en og spørger: Hvad vil du fortælle om dig selv – hvad gør dig bemærkelsesværdig?

Måske er det din kollega. Måske en til et netværksmøde. Måske din chef. Eller hende du er til jobsamtale hos. Det kan også være Linkedin. Eller mig.

Find dit svar. Sæt spot din værdi. Det er dit største aktiv.

Hvad gør dig bemærkelsesværdig? Unik? Del gerne dit svar med os i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Lines egen hjemmeside her

Om Line Dahl

Line Dahl er selvstændig med egen virksomhed, linedahl.dk, hvor hun guider virksomheder til at skabe succes med deres budskab, og sammen med Jette Bulck desuden drivkraften bag Karrierekald.dk - den nye vej til din rette hylde.

Skriv en kommentar...

*