Er dit barn også ude af balance?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Jeg har altid interesseret mig for sund kost og livsstil og været pro gode kvalitetskosttilskud. Interessen steg yderligere, efter jeg blev mor – for helt ærligt, vi vil jo allesammen det bedste for vores børn! Så snart min – nu 5-årige – søn begyndte at spise andet end modermælk, tilførte jeg hans kost dyre olier for at sikre, at han fik alle de essentielle fedtstoffer, vitaminer etc., som han havde brug for.

Derudover har jeg selv døjet med eksem, som i perioder – især hvis jeg har følt mig stresset – har været ret så generende. Jeg har testet stort set alt, jeg kunne finde, inden for kosttilskud, olier, naturlige cremer etc. Men det har ikke hjulpet – ikke permanent i hvert fald. Og det der med sund kost, essentielle fedtstoffer, vitaminer – for meget og for lidt – er virkelig nogle gange en jungle af finde hoved og hale i. For vi bliver tudet ørerne fulde med informationer, der ofte er modsatrettede. Og umulige for os som forbrugere at teste.

Derfor blev jeg så glad, da jeg for ganske nylig fik kendskab til at:

 1. Den vigtigste balance i kroppen er Omega-3/Omega-6 balancen, som optimalt set bør være 1:1, og i hvert fald under 5:1
 2. man kan få testet sin Omega-3/Omega-6 balance (som hos mere end 90 pct. af befolkningen i Vesten er helt skæv – i gennemsnit 15:1 og i mange tilfælde højere)
 3. En skæv Omega-3/Omega-6 balance menes at være årsag til en lang række livsstilssygdomme, bl.a.:
 • Blodprop i hjertet
 • Dårligt kredsløb
 • Højt blodtryk
 • Åreforkalkning
 • Kræft
 • Ømme led
 • Gigt
 • Alzhemers
 • Dårligt humør og depression
 • Fødselsdepression
 • Rynker og ældet hud
 • Psoriasis
 • Astma og allergi
 • Sukkersyge
 • Menstruationssmerter
 • For tidlig fødsel
 • ADHD
 • Koncentrationsbesvær
 • Etc….

For halvanden hundrede år siden havde de fleste en optimal omega 3/omega 6-balance. Men i takt med industrialliseringen er det blevet sværere og sværere – og sjældnere og sjældnere… En balance på over 1:9 (som de fleste af os har), skaber det, forskerne kalder en stille inflammation i kroppen. Altså en slags usynlig betændelsestilstand, der bl.a. kan give et eller flere af ovennævnte symptomer.

Selv for os, der går op i sund kost og livsstil, er det næsten umuligt at opretholde en optimal balance uden tilskud. Men det er ikke ligegyldigt, hvilket tilskud, man vælger! Jeg har fået kendskab til en olie, som giver en optimal balance efter 120 dages brug  – og det gode er, at man jo rent faktisk kan teste resultatet. P.t. venter jeg spændt på at få mit og min søns testresultater fra Universitetshospitalet i Trondheim, Norge. Og vi er begge begyndt at tage olien – for hvis der er én ting, jeg i hvert fald ikke har råd til, så er det at spille hasard med vores helbred!

Vil du gerne vide mere om balancen mellem Omega-3 og Omega-6? Her er lidt information:

Vil du gerne finde ud af, hvordan det står til med din og dines Omega-3/Omega-6 balance? Udfyld formularen nedenfor for at blive kontaktet for mere info.

Ja tak, jeg vil gerne vide mere…

Dit navn (påkrævet)

Din e-mail (påkrævet)

Emne

Din besked

Om Patricia Richter

Mor til Silas (født 2007) og stifter af KarriereMor.dk; derudover hjælper hun andre med at identificere deres personlige brands, gennem udforskning af deres unikke kerne, og derigennem skabe klar og autentisk kommunikation - se mere på PatriciaRichter.dk.

Kommentarer

 1. Nismo mogli ni da predpostavimo da iz računovodstva Otoke nisu plaliti internet i da su upravo u Petak isključeni sa kablovske i interneta.Mi u suštini imam alternativu i za to (mobilni i BiH Data karticu), ali računajući 100% na bazen i internet na bazenu, nismo poneli potrebnu opremu.Izvinjavamo se na tome, mada je naša krivica zanemarljiva.

Skriv en kommentar...

*