Jo, der er fordele ved bonusfamilien…

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

I denne måned siger jeg farvel til det første hold kvinder, der har deltaget i Bonusmøderne. En lille, eksklusiv gruppe, som har lært hinanden at kende, udvekslet erfaringer og som er blevet klogere på livet i den moderne storfamilie. Endnu en gang går det op for mig, at vi alle altid kan lære mere, finde nye måder at løse problemstillinger på – og give et brugbart råd med på vejen.

Vi har været godt omkring emner, der berører kvinder i bonusfamilier – både de tabubelagte og de positive. Min erfaring siger, at “bonussamtaler” nemt kan gå hen og blive til en gang brok. Kun brok. Og det gider jeg ikke. Derfor var en af opgaverne i efteråret at finde frem til fordelene i rollen som fars nye kærlighed. Det var ikke nemt, og jeg kan da selv huske, at det gik et godt stykke tid, før den første fordel viste sig. Heldigvis fandt jeg flere efterhånden som årene gik.

Fordel: Min mand var allerede forælder den gang vi to fandt sammen. En enorm tryghed for mig, fem år senere, hvor jeg selv blev forælder, og vi fik vores første fælles datter sammen. Han vidste, hvordan en ble skulle skiftes. Han vidste, hvordan man tager en baby op, uden at være bange for at den lille ny går i stykker. Han vidste, hvordan man får en bodystocking på uden at svede tran, fordi ungen hyler.

Fordel: Vores to fælles piger har to storesøstre. Mellem dem hedder det hverken pap eller bonus – de er søstre. Punktum! De elsker hinanden højt, savner hinanden, hjælper hinanden, de små lærer af de store – og omvendt.

Fordel: Mine bonusdøtre er i dag så store, at de hjælper os med børnepasning. Det er da en bonus. Paybacktime! Pigerne elsker at være alene hjemme, de fire søstre sammen, imens far og mor/bonusmor er til fest, i biffen eller som i forrige uge, ude at spise, kun os to.

Det er vigtig at huske på fordelene i bonusfamilien. Det er ikke nemt, hvis man gennemgår en mindre – eller større – krise og tilværelsen er temmelig kaotisk. Derfor; husk at minde dig selv om det positive, når stormen har lagt sig, og solen skinner igen. Find eller genfind fordelene!

Har du bonusbørn? Hvis ja: Hvilke fordele giver det dig og din familie? Skriv meget gerne en kommentar nedenfor…

Besøg Sofias egen hjemmeside herSe Sofias bog: Bonusmor – uden filter her.

 

Om Sofia Gravesen

Sofia Gravesen er bonusmor til to og mor til to. I 2008 debuterede hun som forfatter med bogen ”Bonusmor – uden filter”. I dag holder Sofia også foredrag om emnet, skriver klummer og blogger om hverdagen i en moderne storfamilie. Læs mere på bonusmor.dk

Skriv en kommentar...

*