Skal man tvinge sig selv til at give slip?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Vi bliver ofte bedt om blot at give slip på tanker, følelser, dårlige forhold, uholdbare mål osv. Just let it GOOO. Nogle gange opstår der et stress-moment, når det, man lige havde sluppet, vender tilbage igen, og igen, og igen.

Vi taler om at give slip inden for mange forskellige retninger. I teorien er det en fantastisk evne.

Kan det lade sig gøre? Uden tvivl! For nogen kan det kræve meget arbejde med sig selv – meget øvelse, som kan tage flere år – ”bare” at give slip. Nogle temaer, historier ligger dybere i vores system og det liv vi lever. Det at give slip kan have store konsekvenser, for hvad står vi så tilbage med?

I det små – og fx under en meditation – kan man også blive bedt om at give slip på tanker. Hvordan gør man lige det, når de kan være så anmassende?

I mine år som mediterende har det været et stort dilemma, det her med at give slip. Netop fordi den mildhed og stilhed, der kan opstå under en meditation, engang imellem bliver opslugt af et hårdnakket forsøg på at give slip. Og når det ikke lige slipper, fordi jeg trækker vejret med opmærksomhed, hva’ gør man så? Der kan opstå en kamp med sig selv.

En af mine lærer bad mig i stedet at ”lade være”. Derefter lægge mærke til forskellen. Hvad er forskellen på at forsøge at give slip og lade være?

Det betød utrolig meget for min måde at møde min tanker og udfordringer i livet. Jeg behøvede ikke længere vente på, at jeg havde sluppet, før jeg kunne fortsætte, og der var en større accept af tingene, som de var. Jeg behøvede ikke længere dunke mig selv i hovedet for ikke at kunne slippe mine tanker osv. Men jeg kunne i et lille rum tid lade dem være – med en større accept af, at de var der. En lille refleksion til den kommende tid.

Kæmper du engang i mellem med at slippe ting, der bare ikke vil slippe grebet? Skriv gerne en kommentar nedenfor…

Besøg Carinas egen hjemmeside her.

Om Carina Lyall

Carina Lyall er uddannet Mindfulness-instruktør og driver kursusvirksomheden Mindful Ground. Hun har arbejdet med mindfulness de sidste 6 år. Hun er mor til en datter på 3 og har en lille ny på vej.

Skriv en kommentar...

*