- For kvinder med ambitioner – når tanker om familie og karriere mødes - http://karrieremor.dk -

Tak for idag…

I torsdags var jeg til netværksbrunch [1] Bente Richter (stifter af KarriereMor.dk) og flere andre skønne kvinder. Bente holdt oplæg om Personlig Branding, og i en af øvelserne talte jeg med min makker om passion, værdier og talenter.

Under samtalen kom glæde på op som emne, og om fundamentet for glæde er taknemmelighed? En opmærksomhed, der også i mit liv fylder mere og mere – at huske på det værdifulde jeg har og oplever.

I sidste uge skrev jeg et indlæg for et andet site om glæde og taknemmelighed. Fokus var, hvordan man ved bevidst at reflektere over de ting, man er taknemmelig for i sit liv, kan føle større glæde.

Jeg valgte siden at (gen)smage min egen medicin. Jeg har før, med pauser, skrevet dagbog og skrevet ting ned hver aften, som jeg var taknemmelig for. Det har jeg igen gjort i den sidste uge. Effekten for mig har været, at jeg husker på, opdager og reflekterer langt mere over de glæder og situationer, jeg har lært noget af i min hverdag. De “små” ting kommer til sin ret.

Endnu engang har jeg oplevet, hvordan fokus og opmærksomhed kan gøre en forskel. Selv i svære tider er det muligt at finde ting, som har været dejlige, rare, støttende og måske overraskende. Udfordringer, man vokser af, kan også blive set i det lys.

Der er forskning, der viser, at ca. 40 % af vores glæde stammer fra vores bevidste handlinger (Sonja Lyubomirsky). Mennesker, der fx bevidst viser gavmildhed eller glæde over for andre eller skriver taknemmelighedsdagbog, viser øget glæde og mindre nedtrykthed.

Det kan betale sig i al travlheden også at huske de gaver, livet giver os.

Her er nogle forslag til forskellige øvelser, du kan gøre dagligt:

Hvad er du taknemmelig for? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

 Besøg Carinas egen hjemmeside her [2].