At skyde over målet

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Jeg elsker at planlægge, og jeg elsker, at der bliver taget højde for ALT. Det har reddet meget på min tids-konto. Når man tager højde for alt, så betyder det, at man prøver at forestille sig alle mulige scenarier og så vælger at reagere på og planlægge ud fra de udvalgte, som er mest sandsynlige.

En del af det udsagn er min ældste søns skole så i hvert fald ikke enig i. Jeg fik nemlig en besked via skoleintra lørdag om, at skolen nu skulle have en beredskabsplan for skoleskyderi, og at de ville træne den plan om mandagen ved, at børnene skulle lære at en alarm (brand) betyder, at de skal løbe ud i skolegården og vente, og en anden alarm (skyderi) betyder, at de skal løbe ind i klasselokalerne og barrikadere sig bag borde og være helt, helt stille.

WHAT ?!?

Min dreng er 6 år:

  1. Han skal ikke vide, hvad skoleskyderi er.
  2. Han kan kl. 16 ikke finde de sko, han brugte kl. 12. Han vil tre timer efter øvelsen ikke kunne huske hvilken lyd, der betød hvad.

Min søn går i en meget pæn skole i centrum af stille og rolige Silkeborg. Der har aldrig været skoleskyderi i Silkeborg. Der har vist aldrig været skoleskyderi i Danmark? Hvordan har nogen lavet en sandsynlighedsberegning på det scenarie og kommet frem til, at der skal være en beredskabsplan OG dermed en øvelse?

Og HVIS en eller anden har vurderet, at et skydescenarie var sandsynligt i Silkeborg. Var der så ikke en skoleinspektør, som skulle have vurderet, at det var at skyde en anelse over målet og have overvejet nødvendigheden af at inddrage selv de helt små børn i den plan og øvelse? Kunne man ikke nøjes med at inddrage de voksne, som under alle omstændigheder kommer til at styre de små, hvis ”situationen” skulle opstå?

Den model havde jeg nok valgt, hvis jeg var blevet påtvunget sådan en beredskabsplan. Det andet er langt over målet.

Har dine børns skole også indført en beredskabsplan for skoleskyderi? Hvad er din holdning til det? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…  

Besøg Sannes hjemmeside her.

Om Sanne Nørgaard

Mor til Theodor (2006) og Marius (2009) samt administrerende direktør for og medejer af Novotex Wholesale A/S. Virksomheden er kendt for at tænke bæredygtighed ind i tekstilbranchen og markedsfører egen børnekollektion under konceptet Green Cotton.

Skriv en kommentar...

*