De pokkers beslutninger, tager du dem?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Min søn har udpræget svært ved at tage beslutninger. Sidste lørdag var han i dårligt humør i en hel time, fordi vi havde aftalt, at han måtte bruge sine lommepenge på at købe en ting. Da jeg selv havde et ærinde i Ikea, sagde jeg til ham, at han selv måtte bestemme, om vi skulle i Fætter BR eller Toys R Us. Det var så svær en beslutning for ham, at han næsten ikke kunne bære det og det endte med, at jeg måtte bestemme for ham.

Nede i butikken er problemet det samme. Han vrider sig i lange kvarter, mens han vejer de forskellige muligheder. Imens tager det hans søster få minutter at finde sin lyserøde Barbieting, som hun vælger uden at blinke.

Udover at det kan tage humøret fra os ikke at kunne beslutte os, er det også noget, der forhindrer os i at nå vores mål. Vi er nødt til at beslutte os for at ville opnå eller gøre noget, for at det bliver til noget.

Skal jeg ringe til den kunde nu eller i morgen? Skal jeg gå på slankekur nu eller i næste uge? Skal jeg få ordnet det regnskab nu eller i aften? Skal jeg få talt ud med min kollega eller mand nu eller håbe, det går over af sig selv?

Men jeg kom til at tænke på, at der ligger noget i selve ordet beslutte. Fordi en beslutning er så definitiv og lukker fuldstændig. Det er definitivt slut, når vi tager en beslutning. Hvad med i stedet at foretage et valg. Et valg lukker ikke. Det lukker derimod op og bevarer os selv som ansvarshavende på en skabende måde. Det giver ro i sindet at tage et valg. Jeg vælger at ringe til kunden nu. Jeg vælger at vente med den slankekur til efter jul, og så har jeg for øvrigt ro i sindet omkring det og hader ikke mig selv for alle de æbleskiver, småkager og konfektstykker, jeg konsumerer i december måned. Jeg vælger at tage regnskabet i aften, fordi der er ro på til at kunne gøre det mere effektivt. Jeg vælger at få taget den der samtale, når mit eget sind er i ro, så det bliver konstruktivt fremfor følelsesladet og konfliktoptrappende.

Næste gang du står over for noget, du skal tage en beslutning om, så prøv at se hvad, der sker, hvis du tænker på det som dit eget frie valg. Bliver det nemmere eller sværere?

Har du en oplevelse eller et input til det at træffe beslutninger og valg? Skriv meget gerne en kommentar nedenfor…

Besøg Evas egen hjemmeside her.

Om Eva Gøttrup

Eva Gøttrup hjælper kreative og innovative mennesker med at få succes med deres forretning. Ved at hjælpe dem med at finde deres fokus, organisere deres dag, og at komme ud med sig selv - se mere her. Eva er mor til to børn Isak på 7 år og Rajani på 4.

Skriv en kommentar...

*