Brug X-konen som ekstern konsulent i jeres sammenbragte familie

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Rigtig mange bonusmødre er trætte af X-konens indblanding i tide og – mest af alt – i utide.

Mit råd til den nye sammenbragte familie er, at X-konen, hans børns mor, skal bruges ligesom firmaer bruger en ekstern konsulent.

Det lyder måske lidt firkantet, men det er helt klart min erfaring, at det fungerer nemmere, hvis man tænker lidt ”firma-strategi” ind i den sammenbragte familie.

Det er altså far og bonusmor som skal bestemme, hvornår X-konens assistance skal indhentes. Det giver et godt miljø i det sammenbragte-familie-firma, hvis den beslutning træffes i fællesskab mellem far og bonusmor.

Der kan sagtens være opgaver, der er uddelegeret til far alene eller til bonusmor, men som hovedregel, så aftales det i fællesskab, når den eksterne konsulent ”X-konen” indhentes.

Det giver en god ro, hvis den slags aftaler er på plads i den sammenbragte familie. Det gør også, at bonusmor ikke føler, at X-konen styrer bonusmors hjem, fordi far har en anden grænse for ”indblanding”.

Aftal meget gerne på hvilke områder, far og bonusmor har uddelegeret ansvar. Det kan fx være tøjindkøb til børnene, eller det kan være tilmeldinger til institutionens fester, som far aftaler direkte med X-konen. Samtidig kan weekend-bytning og fordeling af juledagene være noget, som far og bonusmor tager stilling til i fællesskab – sammen med ”den eksterne konsulent” X-konen.

Skriv meget gerne jeres fordeling og ansvarsområder ned. Præcis som firmaer laver organisationsplaner mv., så ingen i ”firmaet” er i tvivl om, hvem der har ansvaret for hvilke afdelinger og områder. Man slipper for at grænser overskrides, og for at der forventes en bunke ting, som ikke bliver indfriet som ønsket.

Hvordan tackler i X-konens indblanding i jeres familie? Skriv meget gerne en kommentar nedenfor…

Besøg Lines egen hjemmeside her.

Om Line Bassøe

Mor til to, parterapeut og sexolog med klinik i Hillerød og på Østerbro. Line er desuden mentor for Sexologudddannelsen og supervisor for den Kognitive parterapeutuddannelse. Læs mere på linebassoe.dk.

Kommentarer

  1. Skøn artikel. Den vinkel, du her angiver, gør det også nemmere ikke at tage tingene alt for personligt, når der er lidt ‘firma-tankegang’ over det. Og det kan være en stor fordel for alle, synes jeg også.

Skriv en kommentar...

*