Brug dine ressourcer og få det bedste ud af dit liv

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Jeg talte med en kvinde i går. Hun var super god til at få tingene til at ske. På sit arbejde. Men hun var ikke glad. De projekter, hun arbejdede med, sagde hende ikke noget, og hun kunne ikke stå inde for dem. Sådan på et etisk plan.

Nu havde hun lige fået et barn, og det gjorde tankerne om, hvad der etisk set betød noget for hende, endnu vigtigere. Hun kunne simpelthen ikke se for sig, at hun skulle tilbage på et arbejde fra ni til fem plus transport. At hun skulle sidde med projekter, som ikke bare ikke sagde hende noget, men hvor hun faktisk grundlæggende tog afstand fra nogle af de konsekvenser, projekterne medførte på verden.

Hun havde samtidig en kreativ åre, som hun overhovedet ikke udnyttede i sit nuværende arbejde. Igennem årene havde hun haft masser af idéer til projekter, hun ville sætte i gang. Men når det kom til hendes egne projekter, glemte hun pludselig alt om de evner, hun ellers udnyttede hver eneste dag i sit arbejde. Nemlig at sætte projekter i gang. At finde de mennesker, der kunne løse de dele af projektet, som hun ikke selv kunne, eller skulle kunne, løse.

Heldigvis gav det mening for hende at blive klar over, så nu har hun fået mod til at gå videre med en af sine mange idéer og er måske snart klar til at springe ud som selvstændig.

Nogen gange tør vi ikke gå den vej, vi allerhelst vil, fordi vi glemmer de ressourcer, vi har, og ikke tør tro på, vi godt kan.

Det kan være, du har ressourcer over for dit barn, som du fuldstændig glemmer, når du er sammen med din mand, eller at du har ressourcer, når du dyrker din yndlingshobby, som du slet ikke udnytter, når du går på arbejde.

Du kan spørge dig selv: ”Hvornår har jeg virkelig følt mig god til / på toppen / energifyldt / i kontakt med mit hjerte”, eller hvad det nu er for en ressource, du godt kunne bruge noget mere af et andet sted i sit liv.

Prøv at lade som om du er i den situation lige nu. Hvordan har du det i kroppen? Hvad tænker du? Hvad kunne være noget, du ville sige (fx ”Jeg er god” / ”Jeg ved hvordan jeg skal finde en løsning” / ”Jeg er stærk” / ”Jeg rummer dig, som du er”).

Hvis du lige har gidet at lave den øvelse, jeg har beskrevet ovenfor, vil du kunne mærke, at du kan finde din ressourcetilstand helt af dig selv. Du kan med andre ord selv styre, hvilken tilstand du vil være i. Så næste gang du sidder på arbejdet og tænker: ”Jeg kunne godt bruge den energi, jeg har, når jeg står i fitnesslokalet og danser Zumba”, så kan du altså selv vælge at hente den frem.

På samme måde kan du bruge de evner, du har for at organisere, være kreativ, kærlig, eller hvad du nu er god til, på ét område af dit liv ved bevidst at trække på dem, når du står over for behovet på andre.

På hvilke områder af dit liv, har du ressourcer, som du godt kunne bruge til at styrke dig selv på nogle andre områder? Skriv gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Evas egen hjemmeside her.

Om Eva Gøttrup

Eva Gøttrup hjælper kreative og innovative mennesker med at få succes med deres forretning. Ved at hjælpe dem med at finde deres fokus, organisere deres dag, og at komme ud med sig selv - se mere her. Eva er mor til to børn Isak på 7 år og Rajani på 4.

Kommentarer

  1. Mette Dam rasmussen skriver:

    Øvelsen er interessant. Jeg bruger noget lignende når jeg står overfor en stor udfordring eller forhindring. Jeg genkalder mig den følelse eller energi jeg havde ved en succes jeg har oplevet eller en forhindring jeg har overkommet. På den måde føler jeg virkelig at jeg flytter mig, mentalt, faglig, personligt..osv…

  2. Eva Gøttrup skriver:

    Det er super at høre, at du bruger det så bevidst Mette

Skriv en kommentar...

*