Kvinde i jakkesæt – og stadig feminin

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

”It’s a man’s world!”… Sidste juli blev den franske politiker, Cécile Duflot, minister for lige territorier, buhet og fløjtet af under sin tale ved et møde i det franske Senat på grund af sin påklædning! Hun bar en knælang kjole, der havde albuelange ærmer og halsudskæring.

Det er ikke første gang – og heller ikke kun i Frankrig – at man hører om en sådan historie. Hvorfor kalder vi for eksempel vores nuværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt, for ”Gucci Helle”? Eller hvorfor har vi kritiseret vores tidligere udenrigsminister, Lene Espersen, for at være ”for feminint klædt”?! Er dét et problem i vores samfund – at kvinder i politik ser smarte ud, har sans for mode og elegance? Er det et problem, at kvinder i politik rent faktisk ligner kvinder?

Hører man nogen sige om de danske mandlige politikere, at de klæder sig for maskulint? Nej, vel!? Vi er i hvert fald rimeligt sikre på én ting: De ser i hvert fald ikke for sexede ud! For hold da op, hvor har de fleste en kedelig stil… Men nok om de mandlige politikere.

Denne artikel handler nemlig om kvinder, der går i en form for jakkesæt, eller uniform, på arbejde. For det er en udfordring for mange kvinder, hvorledes de stadig kan få lov til at være ”kvinder” på deres arbejde, og samtidigt blive betragtet som seriøse og troværdige samtidig med, at de får deres budskab igennem – til trods for, at de er lyshårede og har kjoler på! Men hvor går grænsen? Selv knappede skjorter kan være ‘for meget’, hvis de er tætsiddende, da det jo kan være, at (nogle) mænd begynder at fantasere om at knappe skjorten op…

For lad os nu være ærlige: Der er – og har altid været – en grænse, når det handler om kvinder og påklædning i forbindelse med business. Kvinder bliver misundelige på hinanden eller føler sig truet, hvis en anden kvinde ser ”for godt ud” på arbejde, og mænd bliver intimiderede eller begynder at fantasere – og nogle gange skal der ikke mere end et par smarte briller til… Ergo er det som kvinde ikke nemt at vise sin personlighed frem i et jakkesæt, og dermed meget svært at være tro mod sin tøjstil.

Læs også: Hvad vil du? I bestyrelsen eller kneppes af en fra bestyrelsen?

 

Men der er nogle små ting, du – kvinde i jakkesættet – alligevel kan gøre:

  • Vælg et jakkesæt (blazer + bukser eller kjole eller nederdel, dog ikke for kort), der ikke  kun er sort og klassisk. Vel og mærket hvis du ikke har en klassisk kerne. Den kan have et specielt snit, specielt materiale eller farve
  • Læg vægt på en eller to ting, som gør dit sæt feminint: Kjolen kan have et snit, der passer til din stilkerne (klassisk eller feminint touch for eksempel)
  • HUSK: LESS IS MORE! Hvis du vælger et par feminine sko, så nedton da de andre ting
  • Husk at bruge accessories: Lidt hæl på skoene, smykker, en feminin farve på en skjorte, en V-hals udskæring (ikke for dybt), en flot taske, lidt makeup, strømpebukser, briller etc.
  • Find inspiration på nettet og på de udenlandske shopping sites, for eksempel: Caroll: caroll.com (fransk), Banana Republic: bananarepublic.co.uk, Gérard Darel: zalando.dk/gerard-darel, Patrizia Peppe: patriziapepe.com/dk (fra Firenze), Mexx: mexx.eu, Gap, Wolford for deres body stockings og flotte strømperbukser…
  • Ellers de danske: Sand, In Wear, Malene Birger, Philosophy Blues etc…

Og bliv inspireret af de amerikanske ‘business women’. De har styr på deres stil og tør at være ”kvinder i jakkesæt”. Mest fordi, tror jeg, loven beskytter dem. Der er ikke nogen mænd, der tør kommentere deres påklædning, da de så efterfølgende straks risikerer at blive sagsøgt for chikane. Tillige også fordi amerikanske kvinder er vant til at gå i jakkesæt. Michelle Obama er det perfekte eksempel på, hvordan man kan være en flot kvinde, der er tro mod sin stil, hvilket dermed fremkalder en stærk inspiration og respekt hos andre kvinder.

 Har du erfaringer, holdninger eller observationer i forhold til kvinder og (business)påklædning? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Micheles egen hjemmeside her.

Om Michele Christensen

Michele er stilkonsulent og personlig shopper. Hun er uddannet cand. merc., tøjdesigner fra SupdeMode i Lyon og stylecoach fra Stylewise Academy. Hun er franskmand men har boet i DK siden 1998 og bor i dag i Århus med sin kæreste og to børn.

Skriv en kommentar...

*